Тернопільщина: Коли роботодавці мають сплатити єдиний внесок

Тернопільщина: Коли роботодавці мають сплатити єдиний внесок

11.10.13 20:22 0 914
Єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, роботодавці (крім гірничих підприємств, які повинні сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця) сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця.
У разі, якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати цього внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.
Тому, оскільки 20 жовтня цього року – вихідний день, то сплатити цей збір слід не пізніше 21 жовтня.
При цьому роботодавці під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у встановленому розмірі (авансові платежі). Авансові суми єдиного внеску перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі.
За несплату, несвоєчасну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), нараховується штраф у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум та нараховується пеня у розмірі 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
За дорахування органом доходів і зборів або платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску до платника буде застосовано штраф у розмірі 5% зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який дораховано таку суму, але не більш як 50% суми дорахованого єдиного внеску.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Оформили ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Позиція ВО ...

КОМЕНТАРІ