У Львівській області у Червонограді продавця дитячого візочка обшахрували на 300 гривень

У Львівській області у Червонограді продавця дитячого візочка обшахрували на 300 гривень

12.10.13 19:45 0 1436
Продаючи дитячий візочок через оголошення в мережі Інтернет, 35-річна жителька міста Червоноград натрапила на шахраїв. Довірлива жінка надала зловмисникам свої контактні дані, тим самим полегшивши останнім у реалізації злочинних намірів.

Подія сталася 10 серпня 2013 року. До співробітників Червоноградського міського відділу міліції звернулась 35-річна місцева жителька, непрацююча, та повідомила, що з її банківського рахунку невідомі особи зняли гроші.

Зокрема, попередньо з’ясовано, що жителька міста Червоноград подала через мережу Інтернет оголошення про продаж дитячого візочка. На вказаний в оголошенні номер телефону, до продавця зателефонував невідомий чоловік, який поцікавився характеристиками візочка, після чого запевнив жінку, що саме такий візочок йому потрібен, оскільки він представляє підприємство, що купує такі речі.

Далі чоловік, який згодом виявився шахраєм, запитав у жінки номер банківського рахунку, на який начебто хотів би перекинути аванс за візочок. При цьому зловмисник назвав конкретний банк, мовляв, через який їхнє підприємство здійснює перерахунок коштів.

Довірлива жінка, бажаючи реалізувати цю операцію, відкрила у вказаному чоловіком банку кредитний рахунок, на якому розміщувалося 300 гривень. Далі, здзвонившись зі зловмисником, надала йому всі свої персональні дані, що й сприяло шахраєві у знятті чужих коштів.

За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Досудове слідство триває.

Зважаючи на вищевикладене, застерігаємо громадян бути обачними та обережними, особливо під час реалізації чи придбання товарів через мережу Інтернет. Шахраї добре продумують схеми, щоби заволодіти грошима довірливих людей.

Відтак, перше, ніж домовлятися про переказ грошей, з’ясуйте місцезнаходження особи, з якою ведете перемовини, а також її контактний номер телефону, за яким у будь-який час можна було би додзвонитися та отримати відповіді на певні уточнення. Саме так можна вберегти себе та близьких Вам людей від злочинних намірів шахраїв.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

Про це повідомили доски бесплатных объявлений украина


Джерело: http://wids.com.ua/doska/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У США відкриють для ...
Наступна новина: На Миколаївщині міліція ...

КОМЕНТАРІ