У Луцьку відбулася урочиста академія, присвячена 71-й річниці створення УПА

У Луцьку відбулася урочиста академія, присвячена 71-й річниці створення УПА

12.10.13 11:55 0 938
У Палаці культури міста Луцька відбулася урочиста академія, присвячена 71-й річниці створення УПА. Перед початком урочистостей ветерани та громадськість міста вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддали життя за волю і незалежність держави, та поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

Відкрив академію голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір.

З доповіддю «УПА – армія нескорених» виступив кандидат історичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Микола Кучерепа.

Учасників урочистої академії привітав міський голова Микола Романюк. Він звернувся до молодих людей, аби вони шанували великий внесок тих, хто боровся за становлення нашої держави та пам’ятали тих, хто поклали життя за незалежність України. «Наша історія непроста, але ми повинні її знати і пам’ятати», – зазначив міський голова.

Микола Романюк переконаний, що найближчим часом Україна буде такою, якою хотіли бачити борці за її волю, адже наша держава обрала європейський шлях. Він побажав усім успіхів, благополуччя, шанобливого ставлення один до одного й запевнив, що влада з великою повагою й надалі ставитиметься до ветеранів, і робитиме усе можливе, щоб їм жилося краще.

Міський голова вручив Подяку за активну життєву позицію, участь у громадському житті міста, вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання підростаючого покоління, а також з нагоди 71-річчя від дня заснування Української Повстанської Армії членам Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура: Володимиру Дмитруку, Олексію Добку, Ростиславу Кушніруку.

Опісля аматорські колективи міста та області подарували учасникам урочистого зібрання святковий концерт.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ