На Хмельниччині правоохоронці відбивали у терористів спецпотяг з відпрацьованим ядерним паливом

На Хмельниччині правоохоронці відбивали у терористів спецпотяг з відпрацьованим ядерним паливом

12.10.13 08:20 0 891
Невідомі особи захопили спецпотяг з відпрацьованим ядерним паливом під час його планової зупинки на залізничній станції в двох кілометрах від Хмельницької АЕС. Таким було ввідне завдання під час тактико-спеціальних навчань працівників органів внутрішні з справ, які відбулися у місті енергетиків Нетішин.

Головна мета таких заходів — підвищувати бойову готовність особового складу органів внутрішніх справ та відпрацьовувати здатність діяти в екстремальних ситуаціях. Правоохоронці тренувалися визволяти заручників, не допускати порушень громадського порядку, а також виявляти терористичні угрупування. До проведення навчань було залучено близько 120 міліціонерів, серед яких особовий склад внутрішніх військ, Нетішинського МВ, Славутського РВ, Шепетівського МВ, працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та кінологічного центрів, державтоінспекції, державної служби охорони, бійці «Беркута», співробітники управління служби безпеки України в Хмельницькій області. Додаткові сили були виділені Державною пожежною рятувальною частиною міста Нетішина.

Для визначення тактики дій з урахуванням різних можливих варіантів розвитку подій, а також для координації наявними силами та засобами був створений оперативний Штаб, який очолили начальник відділу СБУ у м. Нетішин та начальник Нетішинського міськвідділу міліції.

Досвід, що здобули під час даних навчань правоохоронці, є корисним, дозволяє відчувати себе впевненіше у завтрашньому дні. Все ж таки, сподіватимемося, що такі сценарії подій можуть розгортатися лише у рамках тренувань, і правоохоронцям ніколи не доведеться застосовувати отримані знання та навички на практиці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ