В Закарпатській області на екскурсію до місцевих рятувальників завітали школярі

В Закарпатській області на екскурсію до місцевих рятувальників завітали школярі

12.10.13 09:22 0 869
Питання безпечної життєдіяльності дитини ніколи не втрачають своєї актуальності. Небезпека може чатувати на них як вдома, так і на вулиці, під час відпочинку на природі тощо. Аби запобігти такому розвитку подій освітяни та рятувальники щороку об’єднують свої зусилля та проводять різноманітні заходи, мета яких закріпити набуті школярами на уроках „Основ безпеки життєдіяльності” знання та навчити застосовувати їх у повсякденному житті.

Форми проведення подібних профілактичних заходів з підростаючим поколінням різноманітні. Приміром, 11 жовтня, учні других, третіх та четвертих класів навчально-виховного комплексу «Престиж», що у місті Ужгород, разом зі своїми наставниками завітали у гості до місцевих рятувальників. Екскурсійні заходи для них проходили на базі 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Спочатку фахівців пожежної справи розповіли дітлахам про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали вихованцям основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб дітям було цікавіше, рятувальники ознайомили малечу з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням пожежника-рятувальника та здійснили показові виступи перед ними. Бійці ДСНС продемонстрували всім присутнім гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб, у випадку біди, дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки.

Далі вогнеборці продемонстрували технічну базу пожежно-рятувального підрозділу. Кожен бажаючий зміг ознайомитись з рятувальною технікою та навіть приміряти на себе бойовий одяг пожежника-рятувальника та апарат для захисту органів дихання.

На завершення заходу, діткам роздали спеціально розроблені інформаційні листівки та тематичні пам’ятки профілактичного змісту. Також вогнеборці відповіли на запитання малечі та розповіли цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби.

На думку педагогів, тематичні заходи, що пройшли за участю працівників ДСНС, в рамках проведення «Тижнів знань безпеки життєдіяльності», певною мірою поповнили багаж знань дітей з питань безпечної поведінки.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області вважають, що проведення роз’яснювальної роботи серед школярів початкових класів у майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж, та дозволить виховати у них культуру безпечної поведінки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Наполі" спробує купити ...
Наступна новина: У Львові українофоби через ...

КОМЕНТАРІ