Заява фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді з приводу наклепів про "співпрацю з сектою Догнала"

Заява фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді з приводу наклепів про "співпрацю з сектою Догнала"

12.10.13 09:43 0 850
Як відомо, 10 жовтня 2013 року газета "Експрес" вийшла із черговою низкою пасквілів на Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Одна із публікацій (із посиланням на інформацію деяких депутатів Львівської обласної ради) розповідає про те, що начебто "сектою догналівців керує ВО "Свобода". Фракція ВО "Свобода" у Львівській обласній раді заявляє, що ці звинувачення – брехливі й наклепницькі, та вимагає їх спростувати.

Водночас ми змушені заявити, що в розкручуванні цієї теми зацікавлений не тільки редактор газети "Експрес", для якого це – особиста помста свободівцям. У цьому також зацікавлені певні політичні сили, які в такий спосіб намагаються відволікти увагу від основних подій, що відбулися на сесійному засіданні Львівської обласної ради 3 жовтня 2013 року: голосування депутатів партії влади та низки инших політичних сил за погодження 50-річної угоди між урядом і компанією із видобутку сланцевого газу. Вони не хочуть, аби громадськість обговорювала те, що кілька наступних десятиліть мешканці близько 400 населених пунктів Львівщини житимуть поруч із свердловинами, в яких здійснюватимуть гідророзрив. Вони не хочуть, аби люди усвідомили, що в державі укладено корупційну угоду, гіркі плоди якої пожинатимуть на Жовківщині, Пустомитівщині, Миколаївщині та в инших районах Львівщини. Ці політичні сили не хочуть, аби люди проаналізували, хто з їхніх обранців проголосував за таке рішення.

Волею цих політиків та їхніх господарів-товстосумів, які володіють багатьма ЗМІ, тема догналівців і "Свободи" стала на кілька днів топ-темою.

Вони намагаються очорнити "Свободу", ототожнюючи її із псевдорелігійним угрупованням, яке, за висновками Вченої ради Інституту народознавства НАН України, належить до деструктивних сект і яке засудили традиційні українські християнські церкви. Про свою позицію стосовно секти Догнала заявила і "Свобода", зокрема підтримуючи рішення сесії Львівської обласної ради з вимогою до СБУ та прокуратури припинити діяльність угруповання.

Однак ці факти не беруть до уваги ні "Експрес", ні деякі політики, які завзято роздмухують цю тему.

Ми закликаємо громаду не піддаватися на провокації, добре аналізувати те, що ви читаєте на сторінках газети "Експрес", і дуже серйозно поставитися до питання, від якого залежить майбутнє Львівщини на десятиліття.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ