Львівська "Свобода" вимагає назвати прізвища високопосадовців, винних у падінні дитини в каналізаційний колектор на Левандівці

Львівська "Свобода" вимагає назвати прізвища високопосадовців, винних у падінні дитини в каналізаційний колектор на Левандівці

12.10.13 09:58 0 915
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді вимагає на час проведення розслідування справи про падіння дитини в каналізаційний колектор, за адресою вул. Широка, 86, відсторонити від виконання посадових обов'язків директора Львівського міського комунального підприємства "Львівводоканал" Валентина Вольського, головного інженера ЛМКП "Львівводоканал" Ігора Сеньківа та в.о. начальника відділу комунального господарства Залізничної районної одміністрації Тараса Чапельського. Про це 11 жовтня 2013 року заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

За словами депутата, є інформація, що посадовці ЛМКП "Львівводоканал" намагаються уникнути відповідальности за трагедію. Колектор, у який впала дитина, хочуть зробити нічийним. Фактично є загроза, що відповідні документи зі схеми просто зникнуть.

"Ми переконані, що для проведення об'єктивного розслідування перелічені високопосадові мають бути терміново відсторонені від виконання своїх обов'язків, аби уникнути ймовірности фальшування документів. Є встановлений факт, що колектор був закритий бляхою. Закріплений він був неналежно. Зараз головне завдання – встановити посадовців винних у цьому, саме керівників, а не звичайних "стрілочників", – зазначив Маркіян Лопачак.

За словами Тараса Гупала – депутата-мажоритарника від округу, де сталася трагедія, він особисто звертався до Залізничної районної адміністрації Львова та ЛМКП "Львівводоканал", з вимогою належно закрити цілий перелік каналізаційних люків в мікрорайоні.

"За останній рік я неодноразово звертався до посадовців щодо неналежно закритих люків каналізаційних колекторів. До прикладу на останнє звернення до "Львівводоканалу" у відповідь отримав запевнення, що спеціальна комісія провела обстеження і проблему розв'язано. Однак під час перевірки ми встановили, що 15 із них погано закриті або взагалі відкриті", – зазначив Тарас Гупало.

Голова тимчасової депутатської комісії з вивчення стану систем комунального водопостачання і водовідведення Андрій Яворський наголосив, що практика злочинної халатності притаманна роботі ЛМКП "Львівводоканал".

"Ми маємо кричущий факт – схему каналізаційної мережі рятувальникам везли дві години. А причина цьому – нефаховість керівництва водоканалу. Жоден з високопосадовців не має спеціялізованої освіти, ці люди банально не розуміють, як працює система", – зазначив Андрій Яворський.

Також депутати на наступному пленарному засіданні планують розглянути питання про посилення контролю за пунктами прийому металобрухту. Адже саме недобросовісні підприємці, які приймають люки на брухт, несуть солідарну відповідальність із зловмисниками, які їх викрадають.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За продаж підакцизних ...
Наступна новина: У Волинській області раніше ...

КОМЕНТАРІ