У прокуратурі Рівненської області відбулося реформування слідчих підрозділів

У прокуратурі Рівненської області відбулося реформування слідчих підрозділів

12.10.13 09:53 0 921
Під головуванням прокурора Рівненської області Олександра Черепахи відбулося засідання колегії прокуратури області, на якому обговорено питання реформування слідчих підрозділів.

В засіданні колегії взяли участь:

– перший заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Олена Герус;

– професор кафедри організації роботи та управління в органах прокуратури Національної академії прокуратури України Петро Шумський;

- працівники апарату прокуратури області;

– прокурори районного рівня та їх заступники.

Як зазначив прокурор області Олександр Черепаха, на сучасному етапі розвитку кримінальної юстиції рішення про скасування системи прокурорського слідства давно вже прийнято на законодавчому рівні і питання його втілення у життя було справою часу. Виходячи з вимог Кримінального процесуального кодексу, реформування системи слідчо-наглядових підрозділів вимагало від органів прокуратури прогресивних рішень та кроків.

2 жовтня 2013 року на розширеному засіданні колегії Генеральної прокуратури України обговорено питання реформування слідчих підрозділів центрального апарату та прийнято рішення про ліквідацію Головного слідчого управління та створення на його базі Головного управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури. Крім того, утворено управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України. Також ліквідовано Головне управління з розслідування особливо важливих справ та створено Головне слідче управління.

Детальніше про це у виступі Генерального прокурора України Віктора Пшонки на відео….

- Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка поставив завдання – привести слідчий апарат органів прокуратури у відповідність до вимог Кримінального процесуального кодексу” – підкреслив прокурор області Олександр Черепаха. - Прокурорами обласного рівня було підтримано запропоновані Генеральною прокуратурою України зміни у структурі оптимізації слідчо-наглядових органів і розроблено першочергові кроки щодо їх реорганізації на місцях, в тому числі й в органах прокуратури Рівненщини.

Так, задля забезпечення раціонального використання кадрів при виконанні вимог Кримінального процесуального кодексу, посилення діяльності з нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, у тому числі процесуального керівництва ним, відповідно до наказу Генерального прокурора України № 116ш від 07.10.2013 у структурі прокуратури Рівненської області утворено управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Рівненської області у складі двох відділів – процесуального керівництва у кримінальних провадженнях та організаційно-методичного.

Також у прокуратурі області утворено слідчий відділ, в якому працюватимуть 13 осіб.

У зв’язку з цими змінами ліквідовано слідче управління та скорочено посади слідчих і старших слідчих прокуратур районного рівня. А також ліквідовано відділ розслідування корупційних кримінальних правопорушень управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією.

Під час обговорення питання оптимізації структури слідчих підрозділів виступили заступник прокурора області Юрій Мельник та низка керівників структурних підрозділів.

У підсумку колегія ухвалила відповідне рішення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ