На Тернопіллі свободівці зареєстрували законопроєкт, який скасує обмеження готівкового розрахунку

На Тернопіллі свободівці зареєстрували законопроєкт, який скасує обмеження готівкового розрахунку

12.10.13 11:01 0 876
Народні депутати України від ВО "Свобода" Олексій Кайда, Ірина Сех та Олександр Мирний зареєстрували проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення звуження прав фізичних осіб здійснювати розрахунки у готівковій формі)".

Законопроєкт пропонує зміни до Закону України "Про Національний банк України", Господарського кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення для забезпечення прав фізичних осіб на безперешкодне володіння та розпорядження власністю шляхом вибору готівкової або безготівкової форми розрахунків між собою. За словами свободівця Олексія Кайди, це не допустить монополії фінансових установ на посередництво у відносинах між громадянами.

"Також у проєкті передбачено збільшення обсягів безготівкових розрахунків між основними фізичними і юридичними особами, що не є суб'єктами господарювання, особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність у готівковій формі у разі перевищення суми платежу на понад 150 000 тисяч гривень", – зазначив Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Продукція волинських ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ