За продаж підакцизних товарів неповнолітнім тернопільські міліціонери склали більше сотні протоколів

За продаж підакцизних товарів неповнолітнім тернопільські міліціонери склали більше сотні протоколів

12.10.13 09:56 0 902
Організаційні та профілактичні заходи з виявлення фактів незаконної реалізації спиртних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягнули повноліття, – щоденна робота тернопільських міліціонерів. З початку року правоохоронці задокументували понад сотню таких випадків. Найбільше з прилавків крамниць підліткам продавали пиво та цигарки.

Як не прикро, але жвава торгівля підакцизними товарами неповнолітнім ведеться в обласному центрі. Зі слів начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Тернопільського міськвідділу внутрішніх Андрія Кульчицького, уже здійснено майже дев’яносто рейдів закладами торгівлі та ресторанного господарства, і, на жаль, виявлені факти свідчать про порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. До адміністративної відповідальності за порушення статті 156 КУпАП притягнено сорок дві особи. Це переважно власники та продавці невеличких крамниць або торгових палаток. Щодо п’яти торгових закладів подано прохання на позбавлення ліцензії на роздрібну торгівлю.

Лідером серед районів, де торговці збагачують свій бізнес продажем алкоголю та цигарок дітям, є Заліщицький. Там правоохоронці задокументували шість подібних випадків. Трохи менше – у Бережанському, Збаразькому, Кременецькому, Ланівецькому, Тернопільському, Козівському, Підгаєцькому районах.

Загальна сума штрафу, який зобов’язані сплатити безвідповідальні продавці, становить понад вісімдесят тисяч гривень.

Нагадуємо, що в Україні заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли повноліття. За порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями і тютюновими виробами штраф становить від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: Львівська ...

КОМЕНТАРІ