Литовці та поляки переконують, що від підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна лише виграє

Литовці та поляки переконують, що від підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна лише виграє

12.10.13 11:44 0 876
В рамках проведення міжнародного інвестиційного форуму відбулося засідання експертів на тему: "Наслідки майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС для товаровиробників".

Участь в обговоренні майбутнього шляху держави взяли посадовці й бізнесмени Польщі та Литви. Вони розповіли, що як тільки стали членами європейської сім'ї, в їхніх країнах зросли інвестиції, збільшилась заробітна плата і бізнес запрацював краще. Хоча, зізнаються іноземці, в ЄС не все ідеально - проблеми теж є, але вигоди, все-таки, переважають.

Бізнесмени розповіли, що як тільки Україна підпише угоду про асоціацію, то одразу отримає можливість брати участь у деяких фінансових проектах. Щоправда до вступу в ЄС українські товаровиробники мають підвищити якість своєї продукції, держава повинна зробити все, щоб вивести економіку із тіні, а також підвищити соціальний захист населення.

За словами заступника голови Тернопільської ОДА Василя Гецька, для економіки нашої області євроринок дуже цікавий, адже експорт продукції у Європу складає близько 70%. Відтак, Євроінтеграція - пріоритетний напрямок для України, який підтримують всі гілки влади під особистим контролем Президента України.

Політика євроінтеграції та глобалізація економічних процесів відкривають нові можливості для підприємств Тернопільщини, як суб'єктів іноземного інвестування та торгово-економічного співробітництва. Влада області вважає, що підписання угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом створить додаткові можливості для взаємовигідної співпраці, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати не лише кращі умови для постачання своєї продукції на європейський ринок, а й сприятиме підвищенню якості продукції, переходу на європейські стандарти її виготовлення, а відтак реальний ріст експорту товарів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оберіть щось смачне з ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ