На Тернопіллі микола Головач привітав усіх з Покровою Пресвятої Богородиці, з днем створення УПА та днем козацтва

На Тернопіллі микола Головач привітав усіх з Покровою Пресвятої Богородиці, з днем створення УПА та днем козацтва

12.10.13 11:25 0 973
«Благословенна та держава, що має відданих синів»,- захід, приурочений Українському козацтву, 71-річниці створення Української Повстанської Армії та Покрові Пресвятої Богородиці відбувся у ПК «Березіль» за участю мистецьких колективів Підгаєцького району.

З вітальним словом до гостей звернувся перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Микола Головач. «Більше півтисячі років пройшло з часів заснування українського козацтва, 71 рік з дня заснування української повстанської армії. Але і козацтво, і воїнів УПА об`єднала Покрова Пресвятої Богородиці. Свята Богородиця завжди була Берегинею народу як у минулі часи, так і тепер. Я вітаю усіх присутніх в цьому залі, всіх, в кому живе козацький та повстанський дух з великим християнським святом. Бажаю усім здоров`я, звершень та нових перемог».

Микола Головач передав вітання від голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна, а також від учасників VIII Міжнародного інвестиційного форуму, який проходить у Тернополі.

Згадав перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації і про Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Байда», святкування якого цього року є особливим, оскільки воно проходитиме на фоні відзначення 500-річчя міста Скалат.

З нагоди свята представники Тернопільської облдержадміністрації поклали квіти до пам`ятних знаків борців за волю України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віктор Шемчук ініціює ...

КОМЕНТАРІ