«Благословенна та держава, що має відданих синів» – такою святковою концертною програмою відзначили у Тернополі День Покрови Пресвятої Богородиці,українського козацтва та 71- шу річницю створення УПА

«Благословенна та держава, що має відданих синів» – такою святковою концертною програмою відзначили у Тернополі День Покрови Пресвятої Богородиці,українського козацтва та 71- шу річницю створення УПА

12.10.13 12:25 0 839
Під такою назвою у Тернополі, у палаці культури «Березіль» імені Леся Курбаса, відбувся творчий звіт мистецьких колективів Підгаєцького району, присвячений дню, що акумулював у собі потрійне свято – День Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та 71- шу річницю створення УПА.

В урочистостях взяв участь перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський, який, вітаючи громаду, сказав:

- 14 жовтня є величним днем для нашого народу. Споконвіків українці поклоняються Матері Божій як покровительниці та заступниці. Цього дня також вшановуємо козаків, котрих опікувала Матір Божа, а ікона її Покрови захищала Запорізьку Січ. Для козаків день Покрови був найбільшим святом. Вони настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали його, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. Після зруйнування Запорізької Січі в 1775 році козаки, що пішли за Дунай на еміграцію, взяли з собою образ Покрови Пресвятої Богородиці. Також у цей день ми відзначаємо 71- шу річницю створення УПА. Українська Повстанська Армія, яка постала в час другої світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської і більшовицької окупації, також обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Богородиці. Найкращі сини й доньки українського народу встали до лав борців проти чужоземного поневолення. Тож пам’ятаймо та вшануймо наших героїв! Слава Україні! Слава її Героям!»

До пам’ятника Степану Бандері та символічної могили “Борців за волю” від святочної громади були надіслані квіти.

Народні, аматорські колективи, виконавці, хори, дитячі ансамблі Підгаєцького району подарували присутнім на урочистостях свої музичні номери. А у фойє палацу культури розмістилась виставка робіт майстрів народних промислів.

Від обласної ради учасникам святкового концерту на сцену було винесено кошик з квітами.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: Для лучан та гостей міста ...

КОМЕНТАРІ