В Чернігові бійці

В Чернігові бійці "Беркута" затримали чоловіка з гранатою

12.10.13 08:35 0 796
Покупці супермаркету зателефонували в міліцію, після того, як побачили, що нетверезий чоловік, купляючи горілку, разом із гаманцем витяг… гранату.

Виклик застав автопатруль «Беркута» в іншому кінці міста, де бійці підрозділу тільки-но розібралися з крадіжкою.

- В супермаркеті ходить п’яний чоловік і лякає покупців гранатою, - оперативний черговий ще називав адресу магазину й прикмети, а водій вже мчав проспектом, обганяючи попутний транспорт. Працівники ДАІ перекрили рух транспорту дорогою, що проходила під магазином, а слідчо-оперативна група блокувала вхід до торговельного закладу.

В залі спиртних напоїв дійсно стояв чоловік із пляшкою оковитої. Двоє бійців блискавично опинилися в нього за спиною і схопили за руки. Акуратно витягли з кишені ручну гранату, винесли її з магазину подалі і накрили шоломом. Тільки після цього міліціонери полегшено зітхнули.

П’яний чоловік ніяк не міг отямитися і все питав за що його затримали, мовляв, він нічого такого не зробив.

Згодом у наркодиспансері лікарі констатують, що в крові колишнього десантника розчинилося близько 700 мілілітрів алкоголю, тож про якусь адекватну поведінку годі й говорити. Це при тому, що в руках була граната, а навкруги – десятки людей.

Прибулі на місце події експерти-вибухотехніки акуратно вийняли з-під шолому зелену рифлену гранату й оглянули її. Корпус металевий, пофарбований у бойовий колір, запал вкручений, кільце на місці. Зважаючи на людне місце, експерт вжив усіх заходів для безпечного транспортування гранати – він зафіксував прижимний важіль гранати скотчем і помістив небезпечний вантаж у вибухозахисний контейнер. Нині предмет, схожий на ручну гранату Ф-1, знаходиться на вибухотехнічній експертизі.

Міліція на практиці показала, що не дарма проводить антитерористичні навчання, і цього разу, можливо, врятували комусь життя й здоров’я. Екіпаж автопатруля – це прапорщик міліції оперативного взводу роти міліції особливого призначення «Беркут» Андрій Титенок, сержант міліції Анатолій Коваленко та молодший сержант міліції Олександр Поташний, пригадали жовтень 2011 року, коли стався аналогічний випадок. Саме Андрій Титенок виїжджав у чернігівський мікрорайон Подусівка, де відбирав стареньку гранату Ф-1 у п’яниці, якою той лякав людей у супермаркеті, та поліклініці.

Зважаючи на нестабільний стан гранати, експерти-вибухотехніки тоді вимушені були підривати її прямо на місці. У глухому закутку двора вони викопали чималу яму, помістили туди вибухозахисний контейнер з гранатою, накрили бетонною плитою ще й обставили місце сміттєвими баками. Згодом начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик своїми правами нагородив бійця, а міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вручив йому відзнаку.

От і цього разу «беркутівці» спрацювали швидко, професійно і злагоджено, вкотре підтвердивши свій високий професійний рівень.

Передавши затриманого слідчому, екіпаж продовжив нести службу, охороняючи спокій на вулицях Чернігова.

Стосовно чоловіка відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В рамках відзначення ...

КОМЕНТАРІ