Влада всіляко намагається не допустити поїздки свободівців із Донбасу на Марш УПА

Влада всіляко намагається не допустити поїздки свободівців із Донбасу на Марш УПА

12.10.13 20:22 0 2952
У Краматорську на Донеччині близьким керівника міської організації ВО «Свобода» погрожують у зв’язку з Маршем Боротьби УПА. Водночас перевізників з усієї области «попередили», аби ті не везли учасників святкування Покрови та 71-ї річниці створення УПА до Києва.

Так, за словами голови Краматорської міської організації ВО «Свобода» Сергія Корнієнка, його близьким телефонували невідомі, які погрожували та «обіцяли великі неприємності, якщо від Краматорська на Марш УПА поїде більше п’яти людей». Свободівець вважає, що до цього причетні представники міської влади.

«Здаватися та змінювати своїм принципам ми не збираємося. Делегація Краматорської «Свободи» буде в Києві та візьме участь у столичному марші, незважаючи ні на які погрози», – зазначає Сергій Корнієнко.

А тим часом, за інформацією від декількох фірм-перевізників, їхнє керівництво телефонними дзвінками «попередили» про можливі наслідки для бізнесу, якщо вони повезуть учасників Маршу Боротьби до столиці. «Телефонують із ДАІ та погрожують знищити нашу справу, відібрати дозволи на здійснення перевезень. Нам говорять: «Якщо ви когось відвезете на 14 жовтня до Києва, то вже більше нікого возити не будете», – розповідають перевізники.

Зауважимо, що напередодні у зв'язку з погрозами управління ДАІ перевізник відмовив свободівцям із Донецька в наданні автобусів для поїздки на Марш Боротьби УПА, який націоналісти проведуть у Києві 14 жовтня, на свято Покрови (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/043054/).

А вже сьогодні, 12 жовтня, Черкаська обласна організація ВО "Свобода" отримала інформацію із джерел Київської ДАІ про можливі перешкоди для транспорту, який перевозитиме до столиці учасників Маршу Боротьби УПА (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/043054/).

Нагадаємо, що 14 жовтня, на Покрову, в 71-у річницю створення Української Повстанської Армії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе Марш Боротьби в Києві. Вимоги Маршу: повернути звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом. Детально про святкування Покрови: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/042799/

Прес-служба Донецької обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Миколаївщині міліція ...
Наступна новина: Влада чинить масштабні ...

КОМЕНТАРІ