У Львівській області системний підхід в освіті має плавно перейти в особистий розвиток окремої особи

У Львівській області системний підхід в освіті має плавно перейти в особистий розвиток окремої особи

13.10.13 11:25 0 836
Таку думку висловив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 12 жовтня в рамках ХІІІ Міжнародного Економічного Форуму під час панельної дискусії: Економіка знань – нові конкурентні умови для країн та регіонів.

Також у цій дискусії взяли участь проректор Українського Католицького Університету Павло Хобзей, голова правління «Холдинг емоцій !FEST» Андрій Худо, директор корпорації СофтСерв Тарас Кіцмей та PPV Knowledge Networks Володимир Воробей. Модератором обговорення був медіаексперт Євген Глібовицький.

Загалом учасники панелі проаналізували ситуацію, яка склалась в Україні в системі освіти та шляхи вирішення актуальних питань галузі. Зокрема, Віктор Шемчук розповів про своє бачення розвитку та підняття престижу роботи на державній службі, а також проблеми підготовки кадрів для цього напрямку діяльності.

Як зазначив голова ОДА, ніяких революцій в галузі не буде: «Все залежить від соціального рівня життя, від рівня заробітної плати та від витрат держави на підготовку кадрів. Дуже багато амбітних випускників вишів не хочуть працювати на державній службі, оскільки рівень зарплати не відповідає їхнім кваліфікаційним вимогам. – сказав В.Шемчук. – Звісно, не всі амбіції є об’єктивно виправданими і часто вищі навчальні заклади просто не взмозі підготувати якісних кадрів, які потрібні в нашій роботі. Однак я завжди вважав, що амбіція – це рушійна сила, це початок змін. Та не зважаючи на це, кожен, хто все таки прагне працювати на державу, повинен усвідомлювати, що на державній службі потрібно вчитись все своє життя», – додав очільник області.

Віктор Шемчук закликав усіх взяти участь у тих явищах та процесах, які спрямовані на зміну та вдосконалення вже застарілої та неактуальної системи освіти, адже саме від освіти значною мірою залежить розвиток економіки держави. І розпочинати реорганізацію треба з самого початку: від дошкільної освіти та середньої школи й до вищих навчальних закладів й кардової політики роботодавців загалом. З цим рішенням погодились усі учасники панельної дискусії.

Керівник Львівщини запевнив, що має політичну волю та бажання здійснювати такі зміни й закликав усіх до співпраці у цьому напрямку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бокс: Василий Ломаченко ...
Наступна новина: На Рівненщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ