В Івано-Франківській області водій втік з місця автопригоди, залишивши людину у небезпеці.

В Івано-Франківській області водій втік з місця автопригоди, залишивши людину у небезпеці.

13.10.13 08:51 0 983
10 жовтня о 20.30 у с.Стримба Надвірнянського району, водій автомобіля Опель Комбо, рухаючись з м.Надвірної у напрямку м.Яремчі, не врахувавши дорожню обстановку (темна пора доби) вчинив наїзд на пішохода, місцевого жителя, який вийшов на проїжджу частину дороги у невстановленому місці. Однак замість того, щоб надати допомогу потерпілому, водій поїхав з місця події, мотивуючи свої дії тим, що пішохід не потребував медичної допомоги, а навпаки запевнив водія в тому, що з ним все гаразд.

На щастя, очевидці події запримітили номер та марку легковика, викликали працівників міліції та швидку медичну допомогу. І вже через півтори години працівники ДАІ розшукали водія-втікача, який надав покази та пояснив суто своє бачення даної ситуації. Він стверджує, що не розгледів людину на дорозі завчасно, а лише почув удар, який прийшовся на ліве крило автомобіля. Внаслідок удару на автомобілі повністю здерте лако-фарбове покриття та загнутий бік, що свідчить про значну силу удару. Медики Надвірнянської ЦРЛ, оглянувши потерпілого, направили до обласної клінічної лікарні, де йому проведено хірургічне втручання, оскільки 49-річний чоловік, отримав тяжку травму голови з переломом кісток черепа. Наразі загрози його життю немає.

Так чи інакше, але водії, відповідно до вимог Правил дорожнього руху п.2.10 у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди зобов’язані: негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди, увімкнути аварійну сигналізацію, не переміщати автомобіль і предмети, причетні до ДТП і, найголовніше – вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої допомоги, а якщо це неможливо, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу, повідомити про ДТП орган міліції, записати прізвища очевидців та чекати прибуття працівників міліції та вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх тощо. У разі недотримання даних вимог водії не тільки вступають у конфлікт із Законом, але й ризикують потрапити за грати.

За даним фактом розпочато слідчі дії працівниками Надвірнянського РВ УМВС.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ван Персі став найкращим ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ