У Рівненській області ліцеїсти із організації "Грім" отримали форму від генерала міліції

У Рівненській області ліцеїсти із організації "Грім" отримали форму від генерала міліції

13.10.13 09:02 0 955
На Рівненщині в переддень проведення щорічного конкурсу військово-патріотичної пісні та строю «Червона калина», керівник обласного управління міліції Василь Лазутко завітав до Рівненського економіко-правового ліцею, щоб вручити представникам обласної молодіжної організації «ГРІМ» («Громада рівненської ініціативної молоді»), особливі подарунки – новеньку форму.

Свого роду унікальне на Рівненщині об’єднання створили вчителі економіко-правового ліцею спільно з УМВС України в Рівненській області. «ГРІМ», на даний час, налічує 253 ліцеїсти. Мета організації доволі проста, але вкрай важлива – залучення підлітків та молоді до практичної правозахисної роботи, а також проведення змістовного дозвілля учнів спільно з правоохоронцями, підняття рівня правової культури та свідомості серед молоді. Головний міліціонер Рівненщини цього дня особисто вручив членам громади 20 комплектів нового форменого одягу.

— Форма, яку ми подарували дітям, може для когось буде розвагою, але більшість з тих, хто її отримав, у майбутньому я впевнений виберуть професію правоохоронця, – коментує генерал-майор міліції Василь Лазутко. – Разом з працівниками кримінальної міліції у справах дітей плануємо залучати членів цього молодіжного об’єднання до спільного патрулювання. Такі об’єднані наряди стануть передовим досвідом у роботі міліції Рівненщини. Діти побачать роботу органів внутрішніх справ «зсередини» та, безпосередньо, візьмуть у ній участь.

Одягнувши форму, учні продемонстрували навички стройового кроку та поділились своїми враженнями і планами на майбутнє.

— Хочемо допомагати міліції. Спільно з правоохоронцями будемо проводити різні заходи та конкурси, — розповідає громівець Владислав Шнайдер, учень 10 класу економіко-правового ліцею. — Бажаємо долучатись до патрулювання вулиць нашого міста спільно з міліціонерами. поспілкувавшись з генералом, мені ще більше захотілося працювати в міліції, служити і допомагати народу України. Але, поки що, це – мрії, — посміхається хлопець.

Петро Коваль, директор цього закладу, на базі якого створено «ГРІМ», зазначив, що це лише початок розвитку організації.

— На даний момент вже 20 найактивніших членів «ГРІМ» отримали форму, проте громадська організація налічує значно більше. Майже половина учнів ліцею входить до цього об’єднання. В майбутньому ми плануємо ввести даний формений одяг в повсякденне життя ліцеїстів. Будемо робити все можливе для розвитку організації, щоб її діяльність вийшла за межі області. До «ГРІМу» діти долучаються охоче. Посилена правова та фізична підготовка зацікавлює дітей.

— Всі учасники організації «ГРІМ», – це ініціативна молодь, — розповідає член молодіжного об’єднання, учениця 10 класу економіко-правового ліцею Ольга Мороз. — Ми приймаємо участь в олімпіадах з права, конкурсах наукових робіт Малої академії наук, тому із високою відповідальністю допомагатимемо міліції.

У найближчому майбутньому обласним управлінням міліції заплановано провести ряд заходів спільно з молодими учасниками громади. Діти проявляють ініціативу та генерують ідеї по проведенню культурно-масових урочистостей, нарад, круглих столів, екскурсій та інших цікавих заходів.

Уже наступного дня громівці взяли участь у традиційному конкурсі військово-патріотичної пісні та строю «Червона калина 2013», який щорічно проводиться серед рівненських старшокласників. Але в цей день їхні обличчя особливо сяяли гордістю. Новенький формений одяг ніби зробив їх дорослими. Дисципліновані, підтянуті та серйозні діти показали відмінний результат зі стройової підготовки.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: "Реалу" цікавий півзахисник ...

КОМЕНТАРІ