Іран відкинув вимоги вивезти запаси урану

Іран відкинув вимоги вивезти запаси урану

14.10.13 08:07 0 1008
Іран готовий бути гнучким щодо деяких аспектів своєї ядерної програми, але відкидає вимоги вивезти з країни запаси збагаченого урану, заявив у неділю заступник міністра закордонних справ Аббас Арагчі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав він державним засобам інформації, «ми будемо вести переговори щодо обсягів, рівня і методів збагачення, але вивезення таких матеріалів є для Ірану «червоною лінією».

Аббас Арагчі також заявив, що саме він очолить іранську делегацію на ядерних переговорах із шістьма провідними державами світу і ЄС; досі її очолював міністр закордонних справ, нині це Могаммад Джавад Заріф.

Урядовець виступив напередодні дводенної зустрічі у швейцарській Женеві, яка стане наступного тижня першою від часу вступу на посаду в Ірані президента Хасана Роугані і його уряду.

У світі непокояться, що Іран може під прикриттям заяв про мирну ядерну програму намагатися таємно створити ядерну зброю. Іран заперечує це і наполягає на своєму праві збагачувати уран, але доказів мирного, як він стверджує, характеру своєї ядерної програми досі так і не подав. Усі дотеперішні переговори з Іраном шести країн світу, з одного боку, і Міжнародного агентства з атомної енергії, з іншого не дали істотних результатів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Резерв кадрів осіб ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ