У Саудівській Аравії почався хадж серед побоювань через новий вірус

У Саудівській Аравії почався хадж серед побоювань через новий вірус

14.10.13 08:03 0 888
Близько двох мільйонів прочан-мусульман почали в неділю щорічну прощу-хадж, вирушивши зі священного міста Мекки до сусідньої долини Міна, перш ніж у понеділок піднятися звідти на теж священну гору Арафат. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Хадж відбувається цього року на тлі побоювань через недавно виявлене важке вірусне захворювання, що часто призводить до смерті людини – близькосхідний респіраторний синдром, відомий за скороченням MERS. Із 60 відомих наразі смертей унаслідок дії цього коронавірусу 51 сталася саме в Саудівській Аравії. Існують побоювання, що учасники хаджу з багатьох країн можуть рознести цю хворобу світом.

Це захворювання порівнюють із тяжким гострим респіраторним синдромом, відомим іще як SARS, захворювання на який спалахнули у Східній Азії у 2002–2003 роках і швидко поширилися світом, призвівши до смерті 775 людей.

Через новий вірус влада Саудівської Аравії вдвічі скоротила число прочан-саудівців, яким видали дозволи на участь у хаджі. Крім того, на 20 відсотків скорочені квоти для іноземних учасників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: КХЛ. "Донбас" обіграв ...

КОМЕНТАРІ