У Волинській області за досягнення в мотокросі – мотоцикл в подарунок

У Волинській області за досягнення в мотокросі – мотоцикл в подарунок

14.10.13 08:10 0 899
Чемпіон України з мотокросу, волинянин Андрій Буренко отримав новий мотоцикл. Такий подарунок за успіхи у змаганнях йому зробили благодійні фонди Бориса Клімчука «Рідна Волинь» та народного депутата України Степана Івахіва «Патріот Волині». Окрім перемоги в Україні, Андрію не вистачило декілька балів, щоб піднятись на п’єдестал світового рівня. За підсумками етапів Кубка світу він посів четверте місце.

В класі «Open» Андрієві Буренку з його попереднім 250-ти кубічним байком доводиться змагатися з гонщиками, які використовували більш потужну техніку. «У цьому класі суперники їздять на мотоциклах з об`ємом двигуна 450 куб. см. Звичайно, це має велике значення. Наприклад, на старті, коли за рахунок прискорення можеш зайняти більш вигідну позицію вже на першому повороті», - розповідав мотокросмен у червні цього року. Нестачу потужності двигуна свого «Suzuki» Андрій на трасі компенсував якісним пальним та філігранною технікою. На фініші першого «кваліфай-заїзду» Андрій був п`ятим. А у загальному підсумку всіх етапів цьогорічного чемпіонату Європи – четвертим.

Новий «Suzuki» спортсмену пообіцяв голова облдержадміністрації Борис Клімчук після одного із етапів Кубка світу, який минулого року проходив на ковельському мототреку.

«Після змагань я обійшов мотоциклетні парки усіх команд, - пригадує Борис Клімчук. – Звернувся до народного депутата Степана Івахіва і ми вирішили, що нашому спортсмену задля успішних заїздів та перемог таки потрібен хороший мотоцикл. Спочатку хотіли придбати вживаний, але зрештою вирішили купити новий на 450 «кубиків».

Помічник народного депутата України Степана Івахіва Наталія Маленицька зазначила, що народний обранець постійно підтримує активну талановиту молодь. Тож нардеп сподівається, що новий мотоцикл допоможе Буренку молодшому здобути для Волині багато перемог та рекордів.

На завершення Борис Клімчук побажав спортсмену уникати травм.

Довідково: Фінансова допомога меценатів сприяє успішним результатам волинських спортсменів. Яскравим прикладом цьому є чемпіонські досягнення мотокросменів, минулорічні яскраві виступи волейбольної команди «Континіум-Волинь-університет» на внутрішніх та міжнародних турнірах, перемоги Яни Біломоїної у змаганнях з велоспорту в класі маунтенбайк та успішні запливи спортсменів-веслярів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Індії потужний циклон ...

КОМЕНТАРІ