У Львівській області під час проведення операції "Мак" вилучено понад 60 тис. рослин маку та 1500 рослин коноплі

У Львівській області під час проведення операції "Мак" вилучено понад 60 тис. рослин маку та 1500 рослин коноплі

14.10.13 13:04 0 773
Правоохоронці Львівщини, під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак - 2013», здійснили майже 10 тисяч перевірок сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок з метою виявлення незаконного культивування та вирощування нарковмісних рослин.

Працівники міліції в ході оперативно-профілактичних заходів, які тривали з травня по вересень, перевірили 164 сільськогосподарських підприємств та 9635 присадибних ділянок. При цьому було виявлено 198 фактів незаконних посівів маку. Було вилучено понад 60 тисяч рослин маку та майже 1500 рослин коноплі.

За виявленими фактами, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 198 кримінальних правопорушень за ознаками злочину передбаченого ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

«Подібні операції проводяться щорічно. Їх головною метою є виявлення і знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин, перекриття каналів витоку наркосировини, а також попередження населення про незаконність подібних посівів», - зазначив начальник УБНОН ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Олексій Душейко.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заява ВО «Свобода» з ...

КОМЕНТАРІ