На Чернігівщині міліція затримала двох підозрюваних у вбивстві водія легковика

На Чернігівщині міліція затримала двох підозрюваних у вбивстві водія легковика

14.10.13 12:40 0 822
До чергової частини Ніжинського міського відділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про підпал легкового автомобіля. Неподалік місця події оперативники знайшли заховане тіло вбитого чоловіка.

Слідчо-оперативна група на чолі з начальником Ніжинського міськвідділу міліції Олександром Шипіловим, яка прибула до вказаного місця, дійсно знайшла на узбіччі догораючу автівку. В салоні не було тіла водія чи пасажирів – отже версія про ДТП одразу відпала. Натомість на траві були помітні сліди крові, тож досвідчений інспектор-кінолог зі службовою собакою почав обстежувати місцевість навкруги і пес взяв слід. Приблизно за двісті метрів від машини у кущах чотирилапий знайшов напівроздягнене тіло чоловіка з розбитою головою та слідами ножових поранень.

Невдовзі була встановлена й особа загиблого - це був саме водій. Свідки вказували, що незадовго до пожежі автомобіля її витягав з кювету трактор. Працівники ДАІ швидко знайшли цього водія. Спілкуючись з трактористом, міліціонери дізналися багато корисної інформації про трьох чоловіків, які зверталися до нього по допомогу. Орієнтування про розшук двох чоловіків негайно отримали працівники всіх служб кримінального та громадського блоку міліції. Також інформацію про підозрюваних отримали співробітники лінійного відділу міліції на станції «Ніжин». До словесного портрету додався і список особистих речей, знятих з убитого, до того ж, з автомобіля зник ноутбук, магнітола і мобільний телефон жертви.

Саме завдяки чіткій взаємодії сил і підрозділів правоохоронцям вдалося затримати підозрюваних. Тож коли «лінійники» оглядали пасажирів, які сідали в ніжинську електричку, вони помітили двох підозрілих чоловіків, в руках одного з яких був ноутбук. Під час тісного спілкування з ними міліціонери помітили на одежі явні сліди крові, а під курткою з чужого плеча - автомагнітолу.

Згідно ухвали суду чоловіки поміщені до ІТТ. Стосовно них відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Зараз підозрювані спілкуються із слідчим та перевіряються на причетність до інших злочинів, адже вони вже мали проблеми із законом через крадіжки та розбої.

Мотив і деталі вчинення злочину наразі встановлюються, але зі слів молодиків, того дня вони добряче випили і на автомобілі направилися зі знайомим «шукати пригод». По дорозі між ними виникла сварка, в результаті якої потерпілому були нанесені смертельні поранення ножем і дерев’яною палицею.

СЗГ УМ ВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ