Курсанти ЛьвДУВС присягнули на вірність українському народові

Курсанти ЛьвДУВС присягнули на вірність українському народові

14.10.13 13:35 0 1373
11 жовтня, навчально-тренувальний центр «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ приймав гостей з нагоди приведення курсантів першого курсу до Присяги працівника органів внутрішніх справ. Разом із «першачками» слова благородної клятви промовили курсанти 8 взводу курсів спеціалізації та підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти та заочного навчання.

До урочистих святкувань долучилися начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України генерал-майор міліції Сергій Міщенко, голова Наглядової ради ЛьвДУВС, перший Міністр внутрішніх справ незалежної України генерал внутрішньої служби Андрій Василишин, начальник ГУМВС України у Львівській області генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк, начальник УМВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк, представники силових структур України, священнослужителі, батьки та інші численні гості.

Захід відбувся на мальовничій території навчально-тренувального центру «Верещиця», а оскільки день був напрочуд сонячним та теплим, для гостей свята була організована оглядова екскурсія по НТЦ. Варто відзначити, що разом із святковими заходами з нагоди приведення до Присяги львівських курсантів, відбувся день відкритих дверей університету, під час якого усі бажаючі мали змогу ознайомитись з матеріально-технічною базою, на власні очі побачити умови, в яких живуть та навчаються курсанти.

За командою генерал-майора міліції Сергія Міщенка розпочалися урочистості. Традиційним під час таких заходів є вшанування пам’яті працівників міліції, які загинули при виконанні службових обов’язків. Квіти до обеліску випала честь покласти курсантам-відмінникам факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції.

І ось відбувся момент, якого усі присутні чекали найбільше – 375 курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ поклялися мужньо і рішуче, не шкодуючи своїх сил і життя, боротися із злочинністю, захищати від протиправних посягань життя, здоров'я, права й свободи громадян, державний устрій і громадський порядок.

Службові посвідчення працівників міліції та вітальні відкритки курсанти отримали з рук поважних правоохоронців України - генерал-майора міліції Сергія Міщенка, генерал-лейтенанта міліції Михайла Цимбалюка, першого міністра внутрішніх справ незалежної України генерала внутрішньої служби Андрія Василишина, генерал-лейтенанта міліції Олександра Рудяка, полковника міліції Володимира Дитюка та генерала-лейтенанта міліції запасу Володимира Ортинського.

З вітальним словом до курсантів звернувся начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України генерал-майор міліції Сергій Міщенко:

«Шановні колеги, адже відтепер я можу вас так називати, вітаю вас із святковим днем, який є визначним для кожного, хто носить міліцейські погони. Бажаю вам завжди бути гордими за свій вибір, адже ви стали захисниками суспільства в цілому та кожного громадянина зокрема», - зазначив Сергій Геннадійович.

Ректор ЛьвДУВС генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк відзначив, що благословенний день для університету та всього Міністерства внутрішніх справ, адже 375 курсантів присягнули на вірність українському народові.

«Цьогоріч серед наших першокурсників - близько 20 медалістів, більше 10 майстрів і кандидатів спорту, переможці олімпіад, і ми горді такими курсантами», - з такими словами звернувся до присутніх Михайло Михайлович.

«Дивлячись на цих красивих молодих людей, вважаю, що це саме та нова міліція, яку полюбить Україна», - запевнив начальник ГУМВС України у Львівській області генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк.

Перший міністр внутрішніх справ незалежної України генерал внутрішньої служби Андрій Василишин згадав день, коли 20 років тому власноруч підписав наказ про створення Львівського інституту внутрішніх справ, який на вже «виріс» до рангу Університету.

«З цього навчального закладу вийшло чимало генералів, шанованих і знаних людей. Ви повинні гордитися тим, що навчаєтеся у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Пам’ятайте слова Присяги і знайте, що вас шануватимуть та поважатимуть, якщо ви будете дотримуватися букви Закону», - по-батьківськи настановив курсантів Андрій Володимирович.

Помолившись за щасливу міліцейську долю молодих правоохоронців, настоятель храму Преображення Пресвятої Богородиці отець Микола Ревуцький та настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Володимир Кепич окропили їх святою водою.

На завершення урочистостей курсанти, карбуючи крок, пройшли святковим маршем перед трибуною та численними гостями заходу.

Гармонійним продовженням святкової атмосфери став музичний концерт. Піснею «Погони на плечі лягли» першокурсників, особовий склад ЛьвДУВС та гостей привітала лейтенант міліції Катерина Маліновська. Чарівний народний танець подарував усім ансамбль народного танцю «Діброва». У стінах Львівського державного університету внутрішніх справ для присутніх співав соловейко української естради Народний артист України, лауреат Шевченківської премії Василь Зінкевич.

По завершенні концерту, за давньою військовою традицією, з відчуттям дружньої великої сім’ї, в котрій усім затишно і в будні, і в свята, курсанти ЛьвДУВС приготували справжню солдатську кашу в польових кухнях на свіжому повітрі. Тож усіх гостей запросили скуштувати запашної страви.

Цей день є дуже важливим у житті кожного курсанта. Тож, нехай молоді правоохоронці завжди залишаються вірними Присязі та віддано служать народові України.

ВЗГ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові сьогодні ...
Наступна новина: Ліцеїсти із організації ...

КОМЕНТАРІ