У Польщі усунули «пам’ятник» радянському солдатові-ґвалтівникові

У Польщі усунули «пам’ятник» радянському солдатові-ґвалтівникові

14.10.13 14:50 0 876
Комунальники міста Ґданська на півночі Польщі ліквідували в неділю скульптурну композицію «Солдат-ґвалтівник». Як повідомляють польські ЗМІ, незвичний «пам’ятник» з’явився на міській алеї Перемоги в суботу ввечері. Його нелегально встановили поряд із радянським танком Т-34, який нагадує про визволення Ґданська радянськими військами взимку 1945 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Скульптурна композиція, виконана в соцреалістичній естетиці, досить натуралістично представляє радянського солдата, який намагається зґвалтувати німецьку жінку. Як з’ясувалося, цю разючу бетонну скульптуру виконав Єжи Шумчик, студент-п’ятикурсник Ґданської академії мистецтв. За його словами, скульптура представляє історичну правду та долю жінок під час війни.

Справу самовільного встановлення «пам’ятника» вивчають у ґданській прокуратурі.

Упродовж останніх років польські ЗМІ неодноразово писали про раніше замовчуване масове ґвалтування німецьких жінок солдатами радянської Червоної армії у 1945 році. До таких актів насилля доходило й на території Східної Прусії, значна частина якої тепер належить Польщі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Криза у США загрожує ...

КОМЕНТАРІ