Заява ВО «Свобода» з приводу закликів міліції «не провокувати конфліктних ситуацій» під час Маршу Боротьби у Києві 14 жовтня 2013 року

Заява ВО «Свобода» з приводу закликів міліції «не провокувати конфліктних ситуацій» під час Маршу Боротьби у Києві 14 жовтня 2013 року

14.10.13 13:05 0 1082
14 жовтня 2013 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в 71-у річницю створення Української Повстанської Армії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" у Києві проведе Марш Боротьби. Учасники Маршу вийдуть із гаслами на захист національних, соціяльних, історичних та громадянських прав українців. 13 жовтня у ЗМІ було поширено повідомлення управління МВС у Києві (http://mvs.gov.ua/mvs/control/kyiv/uk/publish/article/109187), у якому міліція звернулася до організаторів та учасників заходів з проханням "дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до незаконних дій". Силовики не забули нагадати, що «за скоєння протиправних дій винні будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність». З цього приводу Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє:

Патріотичні марші на честь свята Покрови і створення УПА ВО «Свобода» організовує не перший рік поспіль. За весь цей час якщо і траплялися якісь інциденти, пов’язані із цією урочистою масовою акцією, то лише через неспроможність або небажання міліції забезпечити належний рівень громадського порядку в центрі столиці.

Слід наголосити, що 14 жовтня у свідомості української нації асоціюється насамперед із позитивними емоціями, пов’язаними зі зростанням почуття національної єдности й патріотизму. Тому абсурдними є вже самі по собі заклики «не підбурювати» й «не провокувати». Підбурювати учасників цього традиційно велелюдного маршу немає до чого, позаяк українці й так чудово бачать на власні очі ситуацію в державі. А провокувати попросту немає кого – зрештою, не вважати же достойними опонентами убогих комуністів, які традиційно намагаються попіаритися на акції національно-патріотичних сил. Єдиний, хто дійсно може бути зацікавлений у якихось провокаціях – самі силові структури; саме вони можуть спробувати вкотре настрахати чинну владу й продемонструвати свою «доблесну» боротьбу з опозицією. Саме цим можна пояснити численні перепони, які створили силовики для охочих долучитися до Маршу Боротьби у Києві (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/043062/).

ВО «Свобода» заявляє, що заклики міліційних чиновників не підбурювати учасників сьогоднішнього Маршу Боротьби до незаконних дій є або намаганням перекласти на плечі націоналістів відповідальність за громадський порядок, що неспроможна забезпечити міліція, або розігруванням певного сценарію, покликаного спричинити загострення ситуації під час проведення зазначеної громадської акції.

У свою чергу, ВО «Свобода» наголошує, що не готує будь-яких дій, спрямованих на порушення громадського порядку, і закликає міліцію діяти чітко у рамках своїх повноважень, самій не порушувати закон, убезпечити учасників Маршу Боротьби у Києві від будь-яких провокацій.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ