ДПІ у м.Чернівцях: Зміни податкового законодавства вивчали на семінарі

ДПІ у м.Чернівцях: Зміни податкового законодавства вивчали на семінарі

14.10.13 13:10 0 1070
Те, що чернівецькі податківці проводять семінари на актуальні теми податкового законодавства, вже стало доброю традицією Ось і цього разу, податківці запросили на семінар бухгалтерів підприємств та приватних підприємців, щоб ознайомити їх з останніми новаціями податкового законодавства.

Начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Сергій Чернов розповів присутнім про порядок оподаткування окремих видів доходів платниками єдиного податку та наголосив на обов'язковій своєчасній сплаті єдиного податку до бюджету, оскільки відповідно до Податкового кодексу, у випадку несплати протягом двох послідовних кварталів єдиного податку, свідоцтво платника податку анулюється за рішенням органу державної податкової служби.

Інформацію про адміністрування та зміни в законодавстві з питань єдиного соціального внеску довів до присутніх Олександр Шишкін - начальник адміністрування єдиного соціального внеску.

Посадовець ознайомив учасників з нормативно - правовими актами щодо адміністрування єдиного соціального внеску, докладно зупинився на порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску, навів приклади найтиповіших помилок у заповненні звітності по ЄСВ.

Враховуючи актуальність цієї теми, Олександрові Михайловичу довелось відповісти на чималу кількість запитань учасників семінару.

Начальник інформаційно - комунікаційного відділу Наталія Бальон висвітлила практичні аспекти адміністрування податку на додану вартість та характерні помилки, що допускають платники ПДВ при оформленні податкових накладних, реєстрації їх в Єдиному реєстрі, при поданні уточнюючих розрахунків.

Також Наталія Миколаївна розповіла про основні порушення, які виявляються під час документальних перевірок по податку на доходи фізичних осіб, підключення касової техніки до системи обробки даних Міндоходів та подання звітності в електронному вигляді, ознайомила присутніх зі змінами у звітності по ресурсних платежах та щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Цікавою для платників була й тема трансфертного ціноутворення та новацій у справлянні податку на нерухоме майно, про які розповіла пані Наталія.

Семінарська форма навчання та спілкування працівників інспекції та платників податків є надзвичайно ефективною, адже дозволяє платникам не тільки ознайомитись з певними аспектами податкового законодавства, а й форматі feedback отримати відповіді на актуальні запитання від спеціалістів.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Правоохоронці взяли участь ...

КОМЕНТАРІ