ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Єдиний внесок за ІІІ квартал «спрощенці» заплатять не пізніше 21 жовтня

ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Єдиний внесок за ІІІ квартал «спрощенці» заплатять не пізніше 21 жовтня

14.10.13 20:01 0 953
Фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування без використання найманої праці, сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний соціальний внесок.
У разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати цього внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.
Тому, оскільки 20 жовтня цього року – вихідний день, то сплатити цей збір слід не пізніше 21 жовтня.
Разом з цим, платники можуть сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. При цьому, суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Нагадаємо, що суму єдиного внеску «спрощенці» обчислюють для себе самостійно, але ця сума не може бути меншою мінімального страхового внеску на місяць.
Мінімальний страховий внесок для фізичної особи – «спрощенця» визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, тобто на 34,7%. Нагадаємо, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2013 року становить 1147 грн., з 1 грудня 2013 року – 1218 грн.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Марш Боротьби-2013

КОМЕНТАРІ