ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Наближається термін сплати авансів «спрощенцями»

ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Наближається термін сплати авансів «спрощенцями»

14.10.13 21:01 0 2935
Сплатити єдиний податок платникам першої та другої груп слід шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Враховуючи те, що 20 жовтня цього року – вихідний, то зробити це слід не пізніше 18 жовтня 2013 року.
Нарахування авансових внесків для підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп здійснюють органи доходів і зборів на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.
Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси платника.
Водночас, платники єдиного податку зазначених груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 Податкового кодексу).
Згідно з пунктом 122.1 статті 122 Податкового кодексу за несплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені цим кодексом, передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ