Волинська область: проводяться пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів (фото, відео)

Волинська область: проводяться пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів (фото, відео)

15.10.13 10:22 0 828
10-11 серпня фахівці Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області спільно з представниками органів районної влади, соціального захисту та Червоного Хреста провели рейдову перевірку у селах Машів Любомльського та Піща, Затишшя, Кам'янка, Острів'я Шацького районів.

Особливу увагу рятувальники звернули на помешкання одиноких громадян похилого віку та так званих груп ризику. Головне завдання – працювати на запобігання нещасних випадків, тому працівники ДСНС проводили з громадянами роз’яснювальну роботу з правил користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, нагадували пенсіонерам, як потрібно діяти у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних подій.

Також рятувальники розповсюдили агітаційно-застережливі друковані матеріали, де висвітлені основні аспекти безпеки життєдіяльності.

Водночас перевірили і стан місцевих пожежних команд, оскільки саме підрозділи МПО першими прибувають на пожежу у віддалених селах та вступають у двобій з вогнем. Так у селі Піща пожежний автомобіль, який обслуговує чотири села на території Піщанської сільської ради, у справному стані. Окрім цього, працівники вдосконалили його - встановили додатково на нього переносну пожежну мотопомпу, що дає змогу проводити гасіння у важкодоступних місцях, вузьких сільських вуличках, за умови ґрунтових доріг та відсутності під’їздів до природних водойм. Організувати роботу вдалося завдяки розумінню органів місцевої влади необхідності створення та утримання підрозділів МПО.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Шемчук відкрив ...
Наступна новина: У Житомирському ...

КОМЕНТАРІ