В Закарпатській області до школярів Іршавщини завітали міліціонери та прокурори

В Закарпатській області до школярів Іршавщини завітали міліціонери та прокурори

15.10.13 11:19 0 907
На території Іршавського району проходить Тиждень правових знань. Він проводиться з метою підвищення рівня правової освіти населення, набуття громадянами правової освіти.

У рамках цих заходів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей майор Василь Волошиновський та прокурор прокуратури Іршавського району Віталій Левкулич за запрошенням вчителя історії Алли Лізанець та заступника директора школи Лесі Чепури провели зустріч з учнями старших класів Іршавської ЗОШ 1-3 ступенів №1.

Василь Волошиновський ознайомив школярів із завданнями, що покладені на органи внутрішніх справ, розповів про кожну службу райвідділу окремо. Довів стан оперативної обстановки на території району у підлітковому середовищі. Ознайомив учнів з кримінальною та адміністративною відповідальністю, яка наступає за скоєння правопорушень згідно вимог чинного законодавства. Навів приклад, коли неповнолітній за скоєння розбійного нападу у селі Ільниця за рішенням суду отримав реальну міру покарання, тобто був засуджений до позбавлення волі.

Не обійшов стороною тему куріння та вживання алкогольних напоїв. Окрім шкідливої дії алкоголю на молодий організм, у стані алкогольного сп′яніння підлітки нерідко скоюють важкі злочини.

Прокурор Віталій Левкулич розповів учням про систему органів прокуратури та основні завдання, які вона виконує відповідно до Конституції України, Закону України «Про прокуратуру». Розповів учням про відповідальність за повідомлення неправдивої інформації по телефону в екстренні служби, за що батьків таких жартівників буде притягнуто до відповідальності.

Учні та педагоги ставили запитання, які їх цікавили, на що отримували детальні роз′яснення та відповіді фахівців. Наостанок Алла Лізанець та Леся Чепура подякували за вичерпну бесіду та запросили правоохоронців знову в гості.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ