На Хмельниччині мінінфраструктури очікує активізації роботи з ЄІБ та ЄБРР після підписання Угоди про асоціацію з ЄС

На Хмельниччині мінінфраструктури очікує активізації роботи з ЄІБ та ЄБРР після підписання Угоди про асоціацію з ЄС

15.10.13 08:36 0 910
Міністр інфраструктури України Володимир Козак у рамках зустрічі Міністрів транспорту «Східного партнерства» обговорив із Віце-президентами Європейського інвестиційного банку Вільгельмом Мольтерером та Ласло Бараньяй, Керівним директором Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Майєром нинішній стан та подальші плани реалізації спільних транспортних проектів.

«Підписання Угоди про асоціацію з ЄС відкриє для України нові можливості розвитку транспортної галузі, сприятиме більш тісному співробітництву з європейськими фінансовими інститутами, а відтак й притоку інвестицій в економіку нашої держави», – зазначив Міністр інфраструктури.

Під час зустрічі із представниками Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку йшлося про перспективні напрямки співпраці з транспортниками України після підписання Угоди, зокрема, у сфері реконструкції автомобільних доріг, електрифікації залізниць та модернізації аеронавігаційної системи.

«Ми очікуємо активізації роботи над сумісними проектами, після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі. Поглиблення співпраці з фінансовими інститутами Європи – це ще один крок до впровадження європейських норм та стандартів життя в Україні», – наголосив Володимир Козак.

Нагадаємо, на коштом міжнародних фінансових організацій, зокрема ЄІБ та ЄБРР, у дорожній галузі ведуться роботи з реконструкції та капітального ремонту ділянок автомобільних шляхів М-06 Київ – Чоп (на ділянці Київ - Житомир), М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Також ЄБРР бере участь в оновленні вантажного парку Укрзалізниці. З ЄІБ досягнуто попередньої домовленості щодо надання додаткових кредитних коштів на умовах співфінансування робіт з будівництва Бескидського тунелю. Очікується залучення ЄІБ та ЄБРР до проекту електрифікації залізничних колій на напрямках Волноваха-Комиш-Зоря-Запоріжжя та Долинська-Миколаїв-Колосівка.

Окрім того, ці фінансові організації фінансуватимуть модернізацію української аеронавігаційної системи.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ