В Івано-Франківську розпочато відзначення 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії

В Івано-Франківську розпочато відзначення 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії

15.10.13 08:47 0 872
Пішою ходою учасників національно-визвольних змагань, представників ветеранських і козацьких організацій та громадськості розпочалося в неділю відзначення 71-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва

У неділю, 13 жовтня 2013 року, в Івано-Франківську відбулись урочисті заходи з відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, 71-ої річниці створення УПА та Дня Українського козацтва. Від меморіального скверу, де біля символічної могили борцям за волю України панахиду відслужили священики трьох традиційних конфесій, пішохідною вулицею Незалежності хода рушила до Вічевого майдану. Молоді люди несли синьо-жовтий прапор, а за ними ішли кілька десятків літніх воїнів Української повстанської армії.

Близько тисячі людей зібралися на віче, де промовці згадували подвиг учасників визвольних змагань і нарікали, що до цього часу ці люди гідно не пошановані на державному рівні.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко від імені міської влади привітав громадськість та ветеранів зі святом, зазначивши, що саме воно є святом української звитяги.

«Від щирого серця вітаю усіх мешканців міста Івано-Франківська та ветеранів Української Повстанської Армії зі святом. Нехай Пресвята Богородиця оберігає усіх нас у боротьбі за Україну!» - звернувся до громади Микола Вітенко.

Після віче бажаюча громадськість відправилась на вулицю Богдана Хмельницького, де на фасаді будинку №78 відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Богдану Хмельницькому.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: За неправдиві показання ...

КОМЕНТАРІ