Львівщина повністю забезпечена плодово-овочевою продукцією

Львівщина повністю забезпечена плодово-овочевою продукцією

15.10.13 10:07 0 821
Про це повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич під час апаратної наради, що відбулась 14 жовтня під керівництвом голови ОДА Віктора Шемчука.

За його словами, щорічно на Львівщині є перевиробництво картоплі на 1 млн. тон. Оскільки цього року був неврожай на цю сільськогосподарську продукцію, то перевиробництво становить 800 тон. Однак цієї кількості цілком достатньо, щоб не залучати іноземні компаній.

«В нас повністю вистачає сільськогосподарської продукції, в тому числі й картоплі. Щоправда залишається проблема з ціною, яку реалізатори невиправдано завищують», – зазначив Б. Матолич.

Щоб врегулювати цю ситуацію та забезпечити населення області низькою ціною на картоплю голова Львівської ОДА дав доручення організувати продовольчі ярмарки, де сільськогосподарська продукція має реалізовуватись за доступними цінами. «Пустіть місцевого виробника до реального споживача», – закликав Віктор Шемчук.

Також Богдан Матолич наголосив на тому, що у всіх закритих закладах, які належать до галузі охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, необхідно промоніторити скільки плодово-овочевої продукції, в тому числі картоплі, закладено. Якщо десь ця кількість є недостатньою терміново закінчити закладку продукції.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: 16.10. в смт ...

КОМЕНТАРІ