Львівські рятувальники дбають про безпеку школярів

Львівські рятувальники дбають про безпеку школярів

15.10.13 08:02 0 727
Днями представники Головного управління спільно із фахівцями Пустомитівського РВ ДСНС у Львівській області провели відкритий урок з питань основ безпеки життєдіяльності із учнями ЗОШ № 1 м. Пустомити, в рамках проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Аналізуючи останні події, що трапилися у м. Львові 10 жовтня, коли 2-річний хлопчик впав у каналізаційний колектор, такі зустрічі та акції набувають особливої важливості. Вулиця приховує багато різних небезпеки, тому представники ДСНС застерегли дітей бути уважними та обережними під час прогулянок.

Крім того, із настанням осінньої пори та зниженням температури навколишнього середовища, часто в оселях використовують різного виду обігрівачі або й просто включають газ аби зігрітися. Рятувальники розповіли учням про основні причини пожеж у житлі, як діяти на випадок горіння та куди звертатися за допомогою.

У процесі дискусії виникали цікаві запитання щодо поводження із петардами, піротехнічними виробами, а також правил поведінки під час грози. Не полишає своєї актуальності також проблема поводження із вибухонебезпечними знахідками та походами до лісу. Фахівці ДСНС навели реальні життєві приклади нехтування правилам поведінки при виявленні боєприпасів, на які діти відреагували із усією серйозністю та усвідомленням небезпечності ситуації.

Дітлахи поділилися власними прикладами небезпечних ситуацій, які траплялися їм у реальності. Після прослуханого уроку, вони самостійно проаналізували причини та можливі наслідки таких небезпек, і пообіцяли ніколи не повторювати таких помилок. Для більш розгорнутої розповіді про професію рятувальника, учням продемонстрували фільм про діяльність пожежно-рятувальних підрозділів, а наприкінці роздали пам’ятки про порядок дій на випадок виникнення небезпечних для життя та здоров’я ситуацій.

Після завершення лекційного курсу, дітлахи наочно ознайомилися із пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, завдяки якому рятувальники надають допомогу потерпілим. Кожен отримав можливість відчути себе справжнім пожежником та загасити умовну пожежу на шкільному подвір’ї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Кучма привітав ...
Наступна новина: У Волинській області на ...

КОМЕНТАРІ