Віктор Шемчук відкрив підсумкову виставку IХ Міжнародного симпозіуму гутного скла у Львові

Віктор Шемчук відкрив підсумкову виставку IХ Міжнародного симпозіуму гутного скла у Львові

15.10.13 10:16 0 925
14 жовтня у Львові завершується IХ Міжнародний симпозіум гутного скла, участь у якому беруть художники з 16 країн. Підсумком цього заходу стала виставка в Національному музеї ім. Андрея Шептицького, яку урочисто відкрив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

Зазначимо, що на виставці виставлені всі роботи, зроблені художниками-склярами у Львові. В подальшому вони залишаться в колекції Музею скла.

У вітальному слові Віктор Шемчук відмітив, що виставка стала справжнім підсумком творчих звершень Міжнародного симпозіуму. «Приємно, що цей захід продовжує традицію гутників і з кожним роком набуває все більших масштабів. Адже цьогорічний симпозіум зібрав і об’єднав довкола себе знаних митців-гутників з різних країн світу, зокрема з Бельгії, Китаю, Латвії, Мексики, Словаччини, США, Росії, Білорусії, Польщі, Чехії, Японії та України», – зазначив він.

За словами очільника Львівщини, особливістю цьогорічного симпозіуму є його навчальна мета, адже багато студентів перейняли досвід відомих майстрів гутної справи.

«Переконаний, що цей вид мистецтва розвиватиметься разом з новими його представниками, творчий почерк яких буде визначений експериментаторством та багатогранністю», – додав В.Шемчук та побажав усім художникам невичерпного натхнення та нових ідей.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на автодорозі ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ