В Чернігівській області ліквідовано загоряння сажі у димарі житлового будинку

В Чернігівській області ліквідовано загоряння сажі у димарі житлового будинку

15.10.13 08:39 0 848
13 жовтня о 16:55 до Городнянського районного відділу УДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. Щорса у райцентрі. Рятувальники за п'ять хвилин прибули до місця події та оперативно загасили вогонь у димарі, де знаходився осередок пожежі.

Як з'ясувалося в ході розслідування, причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Господарі завчасно не подбали про справність приладу, адже перед початком опалювального сезону не очистили димар від сажі. Лише завдяки оперативним діям вогнеборців врятовано помешкання господарів.

Рятувальники звертають увагу населення дотримуватися правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення. Печі та димарі необхідно побілити, щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини у цегляній кладці. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність та місця пошкоджень. Дерев’яна підлога перед топковими дверцятами печі обов’язково повинна бути захищена металевим листом розміром 50х70 см. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не дозволяється розміщувати спалимі речі впритул до печей, відстань до них має бути не менше 0,5 м. В опалювальний сезон необхідно очищати димарі від сажі не рідше одного разу на три місці.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 90% слухачів ...

КОМЕНТАРІ