У Житомирському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги творчо відзвітував Черняхівський район

У Житомирському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги творчо відзвітував Черняхівський район

15.10.13 10:27 0 1093
Відповідно до Указу Президента України від 11.04.2012 № 257/2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», враховуючи клопотання Міністерства культури України від 23.04.2013 № 280/7/15-13 щодо проведення у 2013 році в області оглядів-конкурсів творчих колективів та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, видано розпорядження голови облдержадміністрації від 21.08.2013 № 254 «Про проведення творчих звітів районів і міст області, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка».

Так, уже другий тиждень поспіль у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбуваються творчі звіти районів і міст області. Нагадаємо, що розпочала цьогорічний марафон мала батьківщина голови облдержадміністрації Сергія Рижука – Чуднівщина.

У попередніх звітах, які тривали з 2 лютого по 5 травня 2011 року, концертні програми переглянули біля 30-ти тисяч осіб. Тоді свою майстерність показали митці з 600 закладів культури, 30 шкіл мистецтв, 7 художніх шкіл, 20 гуртків районних будинків дитячої і юнацької творчості, 454 аматорських колективи, у тому числі 82 дитячих, 359 майстрів народної творчості.

ж, 14 жовтня, на велике християнське свято Покрови до Житомира зі звітним концертом приїхали представники Черняхівського району. У холі музично-драматичного театру народні майстри представили близько ста робіт, серед яких – вишивка, картини, написані аквареллю та маслом, вироби з паперопластики, квілінг.

Своїми враженнями після ознайомлення з виставкою Черняхівського району поділився директор Житомирського обласного центру народної творчості, заслужений працівник культури України Юрій Кондратюк.

«У першу чергу, – зазначив Юрій Павлович, – хотів би бачити на таких виставках вишивку, роботи з традиційної різьби по дереву, зразки гончарного ремесла, котре чомусь відходить у минуле. Загалом, Житомирщині є чим пишатися. Але чомусь на місце того ж гончарства та глиняної мініатюри приходить квілінг. Спостерігається деякий конфлікт культур, коли наприклад, танець живота починає витісняти наш український гопак, хоча краще етнічних майстрів виконати той чи інший танець не зможе ніхто. І конфлікт, власне, у тому, що одне знищується, а інше, що приходить натомість, зазвичай значно нижчого рівня».

На звітний концерт Черняхівського району завітав голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, який побажав артистам успіхів і перемоги.

«У нас продовжується огляд мистецьких колективів, – сказав Йосип Антонович. – Я уважно оглянув виставку, і вкотре переконався, що на Житомирщині живуть талановиті люди. З Черняхівського району вийшла ціла плеяда митців, яких знає не тільки область, але й вся наша держава. Приємно усвідомлювати, що Черняхівщина розвивається. Отже, я бажаю артистам, аби їх завжди супроводжували успіх і перемога».

на творчому звіті Черняхівського району глядачі побачили художні номери, якісно відмінні від тих, які були представлені артистками ще півтора року тому. До того ж, у рамках концерту відбувся дебют нових колективів і солістів Черняхівщини.

А вже наступного тижня свої таланти демонструватиме Червоноармійський район, жителі якого вже готуються до звітного концерту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Львівщині стартував ...

КОМЕНТАРІ