Прокуратура Рівненщина попередила стягнення з державного підприємства 703 тис. грн.

Прокуратура Рівненщина попередила стягнення з державного підприємства 703 тис. грн.

15.10.13 09:28 0 871
Прокуратура Рівненської області, захищаючи інтереси держави в особі ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та його філії «Дубенський комбінат хлібопродуктів», здійснила вступ у справу за позовом приватного підприємства про стягнення на його користь 703 тис. грн.

Позивач намагався довести у суді, що службові особи державного підприємства порушили умови договору складського зберігання зерна-ріпаку, що належали йому, та неправомірно передали у липні 2012 року зернові культури фізичній особі-підприємцю, чим нанесли збитки на вказану суму.

Проте з’ясовано, що зернові культури були передані Дубенським комбінатом хлібопродуктів іншій особі на підставі листа самого позивача про переоформлення зерна-ріпаку на нового власника. Крім того, доведено, що на підставі умов укладеного із фізичною особою-підприємцем договору, позивач отримав кошти в якості часткової оплати за поставлений ріпак.

За результатами судового розгляду, з урахуванням позиції прокурора у справі 24.09.2013 господарським судом Рівненської області прийнято рішення про відмову в задоволенні вимог позивача. Таким чином, за активної позиції органів прокуратури області попереджено стягнення з державного підприємства 703 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ