У Рівненській області громаді найвіддаленішого району звітували керівники обласної міліції на чолі з генералом

У Рівненській області громаді найвіддаленішого району звітували керівники обласної міліції на чолі з генералом

15.10.13 08:46 0 1063
Кухітсько-вільська сільська рада у Зарічненському районі 11 жовтня стала місцем спільної наради очільника УМВС генерал-майора міліції Василя Лазутка, керівництва Зарічненської районної державної адміністрації, голів сільських та селищних рад району та, звичайно, громади.

Не завжди мешканці віддалених населених пунктів мають можливість звернутися до головного міліціонера області під час особистого прийому громадян у Рівному. Тому вже традиційними у області стали виїзні наради та діалоги з людьми.

— Ми поспілкувалися з мешканця найвіддаленішого села Зарічненського району, — зазначив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Розповідали про роботу міліції та відповідали на запитання. Люди хочуть, щоб краще працював начальник райвідділу, дільничні інспектори міліції. А наше завдання — створити умови, щоб громадяни звертали увагу на роботу правоохоронців, всіляко допомагали їм. Крім того, ми подарували одиноким пенсіонерам мобільні телефони. Тут на території сільської ради 12 хуторів, де проживають люди похилого віку. Нехай телефонують до нас, а ми, в свою чергу, будемо реагувати.

Правоохоронці добре підготувалися до зустрічі. Кожен з начальників галузевих служб доповів про основні напрямки роботи міліції, вивчили думку людей про діяльність правоохоронців та підготували фільм щодо проблемних питань району. А відкритий діалог допоміг міліціонерам та людям знайти спільну мову.

— Питання покращення взаємодії людей з правоохоронними органами є нагальним, — говорить голова Зарічненської районної державної адміністрації Надія Федюшко. — Тому я вважаю, що така нарада проведена слушно. Вона дала ефект, адже ми побачили, що байдужих в залі не було. Люди спілкувалися, задавали запитання, вносили пропозиції. Треба змінювати і правосвідомість громади, щоб повернутися лицем і працівникам правоохоронних структур, і органів державної влади до проблем сьогодення і разом їх вирішувати. З міліцією ми робимо одну роботу — працюємо для людей. Я хотіла подякувати також губернатору Василю Михайловичу Берташу за те, що він започаткував такі виїзні наради. Приємно, що начальник обласного управління міліції генерал-майор міліції Василь Іванович Лазутко знайшов час і приїхав за 260 кілометрів до нас. Ми відчули партнерську руку органів внутрішніх справ і те, що вони налаштовані на плідну співпрацю.

Крім того, усі бажаючі мали можливість віч-на-віч поспілкуватися з генерал-майором міліції Василем Лазутком під час прийому громадян. Здебільшого люди зверталися щодо розслідування кримінальних проваджень, роз’яснення норм чинного законодавства. Багато охочих прийшли того дня на прийом, щоб просто подякувати.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ