Тисячі тернополян вшанували річницю створення УПА смолоскипною ходою

Тисячі тернополян вшанували річницю створення УПА смолоскипною ходою

15.10.13 08:21 0 798
Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці у Тернополі відбулася смолоскипна хода та святковий концерт. Тисячі тернополян вшанували пам'ять борців за волю та Незалежність України. Марш очолили міський голова Тернополя Сергій Надал, члени виконавчого комітету міськради, депутати різних рівнів. Супроводжував ходу муніципальний духовний оркестр «Оркестра Волі». По завершенню на Театральному майдані відбувся концерт за участю гурту «Рутенія». Заходи приурочили 71 річниці створення Української повстанської армії та Дню українського козацтва.

« ми вшановуємо покоління воїнів, борців, героїв. Вшановуємо солдатів і офіцерів. Вшановуємо руських дружинників, козаків, стрільців, вояків армії УНР, Української Галицької Армії, дивізійників ІІ світової, повстанців. Вони віддавали свої душі під Покрову Богородиці. Вони присвячували їй свої перемоги. Вони боролись за те, щоб під Господнім благословенням міцніла і розвивалась наша країна.

ми молимось за мир їх душам. І просимо сили і натхнення нашому поколінню. Сили збудувати сильну державу, могутню націю з високим рівнем духовності і добробуту, сучасною армією.

Ми маємо шанс цього досягти, якщо пам'ятатимемо наших героїв, їх подвиг, їх жертву. Нехай знамено української боротьби у центрі нашого міста нам нагадує про них і про наш щоденний обов'язок», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керрі: для встановлення ...
Наступна новина: Юриста ГУ ДСНС Львівщини ...

КОМЕНТАРІ