В Тернополі з нагоди 71-ї річниці створення УПА Сергій Надал вручив ветеранам грошові премії

В Тернополі з нагоди 71-ї річниці створення УПА Сергій Надал вручив ветеранам грошові премії

15.10.13 08:52 0 852
14 жовтня з нагоди 71-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва в Українському домі «Перемога» відбулася зустріч міського голови з учасниками визвольних змагань – ветеранами ОУН-УПА. Сергій Надал подякував ветеранам за мужність і відвагу та вручив їм матеріальні допомоги. Подарунком для присутніх стала урочиста академія та святковий концерт.

Вітаючи ветеранів та усіх присутніх на урочистостях Сергій Віталійович, зазначив:

« — одне з найбільш шанованих свят Українського церковного календаря, день вшанування Покрови Пресвятої Богородиці. — одне з найважливіших свят кожного українця — День зброї, День козацтва, національний день Армії. Від часів, коли головною церквою на Запорізькій січі був храм Покрови, українці складали до її ніг свої бойові трофеї, перемоги, свої життя і свою долю. Християнське і національне у цьому дні переплелось у єдиний день. День перемоги духу. День невмирущості нації.

ми вшановуємо покоління воїнів, борців, героїв. Вшановуємо солдатів і офіцерів. Вшановуємо руських дружинників, козаків, стрільців, вояків армії УНР, Української Галицької Армії, дивізійників ІІ світової, повстанців. ми молимось за мир їх душам. І просимо сили і натхнення нашому поколінню. ми дякуємо тим, хто є живим свідком і учасником подій збройної національно-визвольної боротьби. Низький уклін за вашу жертву.

Вітаю усіх вас з днем Покрови Богородиці, з Днем української армії, Днем української зброї, Днем українських військових перемог!».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Автопарк кримської міліції ...

КОМЕНТАРІ