На Тернопіллі 500-річчя Скалат відсвяткує 20 жовтня грандіозно

На Тернопіллі 500-річчя Скалат відсвяткує 20 жовтня грандіозно

15.10.13 10:12 0 930
Святкові літургії на честь Дня народження Скалата, урочисте спеціальне погашення художнього маркованого конверту, театралізоване мистецьке дійство «Древній Скалат крізь віки», відкриття святкових заходів, ХІ Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Байда» - усе це та багато іншого чекає усіх, хто завітає на 500-літній ювілей до Скалата 20 жовтня.

Про підготовку до свята говорили на розширеній апаратній нараді під керівництвом голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Про програму святкувань доповів заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч.

Організатори дійства обіцяють насичену та різноманітну програму. Шанувальники української кухні зможуть оцінити майстерність галицько-подільських страв газдинь Підволочиського району. Прихильники здорового способу життя мають нагоду повболівати під час спортивних ігор, які проходитимуть на центральному стадіоні під гаслом «Спорт для всіх єднає Україну». Не забудуть і про найменших гостей. Спеціально для них влаштують «Дитячі фестини». Ввечері організатори усіх запросять до Скалатського замку на концерт, де усіх розважатимуть виконавці популярної музики та зірки української естради. Дійство завершиться святковим феєрверком.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян доручив до свята організувати все на найвищому рівні, а також завершити усі ремонтні роботи, які тривають в місті. Саме за сприяння та підтримки керівника області в Скалаті реконструювали стадіон та замок, облаштували та привели в порядок парк, відремонтували дороги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ