Реалізація нового Генплану Києва коштуватиме 500 мільярдів гривень

Реалізація нового Генплану Києва коштуватиме 500 мільярдів гривень

15.10.13 08:35 0 775
Вартість реалізації заходів із розвитку столиці у рамках проекту Генерального плану Києва в наступні 15-20 років становитиме загалом близько 500 мільярдів гривень. Про це повідомив начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану Києва» Сергій Броневицький. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Стосовно тих заходів, які закладені у Генплані на найближчі 15-20 років, – це житлове будівництво, інженерна інфраструктура, дошкільні навчальні заклади, школи, об?єкти транспорту, тобто весь комплекс питань розвитку міста – це 500 мільярдів гривень», – сказав він.

За оцінкою Броневицького, ця сума з урахуванням зазначеного періоду та розбиття вартості щорічного обсягу заходів є цілком реальною для розвитку Києва, тим паче, зазначив він, що 70-80% заходів реалізовуватимуть за рахунок залучених інвестицій.

«Безумовно, ми не обійдемося без підтримки державного бюджету. Такі об?єкти, як мости, тунелі, метрополітен, завжди будували за рахунок державної підтримки», – додав він.

За словами Броневицького, затверджений держекспертизою кошторис розроблення проекту Генплану Києва становить 19,6 мільйона гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ