В МВС презентували збірник нормативно-правових актів України

В МВС презентували збірник нормативно-правових актів України "Кадрова робота в органах внутрішніх справ"

15.10.13 08:15 0 887
У рамках проведення підсумкової наради керівників кадрового забезпечення обласних управлінь відбулася презентація збірника нормативно-правових актів України «Кадрова робота в органах внутрішніх справ».

У співпраці з Департаментом кадрового забезпечення МВС України та Національною академією внутрішніх справ було розроблено Методичні рекомендації та програмне забезпечення щодо незалежного тестування та оцінювання професійних якостей кандидатів до кадрового резерву. Дані рекомендації у вигляді збірника презентував присутнім проректор Національної академії внутрішніх справ з кадрового забезпечення та міжнародних зв’язків Валерій Лозовий.

За словами Валерія Лозового, чільне місце в організації діяльності ОВС належить кадровим апаратам, головним інструментом діяльності яких є законодавчі та підзаконні акти, що стосуються трудових відносин проходження служби та відомчі нормативні документи із зазначених питань.

Начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Михайло Дивак подякував авторському колективу навчального закладу за якісно підготовлені матеріали та зосередив увагу очільників підрозділів кадрового забезпечення на важливості забезпечення ОВС висококваліфікованими керівниками.

- Я впевнений, що цей збірник буде використаний працівниками кадрових апаратів при вирішенні питань, пов’язаних із відбором, підготовкою, вихованням кадрів, виключно на правових засадах. Водночас ці рекомендації дозволять сформувати якісний резерв кадрів на керівні посади, - підкреслив керівник ДКЗ. Зокрема, дотримання вимог чинного законодавства дозволить не тільки усунути наявні недоліки кадрового забезпечення, а й суттєво підвищить професійний рівень та якість їх роботи.

Водночас Михайло Дивак презентував навчально-методичний посібник «Сучасні тренінгові технології запобігання та протидії корупції в органах внутрішніх справ», що був підготовлений авторським колективом Державного науково-дослідного інституту МВС України.

У посібнику запропоновано нову форму професійно-психологічної підготовки та перепідготовки спеціалістів ОВС, що базується на інтерактивних методах навчання і спрямована на запобігання і протидію корупції, формування у працівників психологічної стійкості до провокуючих чинників корупції, навичок безпечної поведінки при виконанні службових обов’язків. Зокрема, він стане вагомим допоміжним засобом у службовій діяльності практичних психологів системи МВС, керівників правоохоронних органів, спеціалістів роботи з персоналом, науковців, викладачів, слухачів та курсантів навчальних закладів МВС України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ