У гості до кадетів завітали правоохоронці

У гості до кадетів завітали правоохоронці

15.10.13 08:25 0 853
Ліцей-інтернат №23 «Кадетський корпус», що у Шевченківському районі столиці, приймав гостей: співробітників відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в місті Києві, полку міліції особливого призначення «Беркут» та кінологічного центру.

Ліцей є спеціалізованим загальноосвітнім навчальним закладом з повним пансіоном, де формування класів проводиться за принципом роздільного навчання хлопчиків і дівчаток. Серед вихованців - чимало обдарованих дітей соціально-незахищених категорій.

Тут запроваджене профільне навчання для дівчат та юнаків, головною метою якого є формування успішної, всебічно розвиненої, сучасної дівчини-панянки та мужнього, освіченого, шляхетного юнака-захисника Вітчизни.

Ця школа стала першим в Україні загальноосвітнім навчальним закладом, який здобув статус «Кадетський корпус». Крім базових дисциплін військово-спортивного спрямування у 10-11 класах викладаються курси: «Правознавство», «Конституційне право України», «Основи політології», «Військова етика і психологія», «Основи військової підготовки».

До зустрічі з працівниками міліції кадети підготували справжнє урочисте свято: з духовим оркестром, виносом прапору та парадом. Хвилини, коли зовсім юні хлопчики, вишколено крокуючи у парадній кадетській формі, тримали руку під козирок, віддаючи честь офіцерам міліції – не залишили байдужим серце кожного присутнього. У багатьох на очах тремтіли сльози.

«Наша зустріч була настільки теплою і зворушливою, що враження перехоплюють подих, - не приховуючи своїх емоцій, розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Лариса Зуб, – Діти з великим позитивом прийняли наш приїзд. Було дуже приємно бачити їхню зацікавленість роботою правоохоронців, чути їхні бажання в майбутньому працювати в міліції та, обов’язково, стати генералами, і особливо тішив їх прояв поваги до міліцейської служби в цілому».

Кадети з великим задоволенням спостерігали за показовим виступом співробітників кінологічного центру, які демонстрували відмінний вишкіл і навички свого чотирилапого напарника.

Бійці полку особливого призначення «Беркут» показали присутнім прийоми рукопашного бою, предмети екіпіровки та зразки зброї, яку використовують під час служби. Діти мали змогу приміряти на себе обмундирування спецпризначенців та роздивитися автомати і пістолети.

Дружня атмосфера спілкування, взаємний обмін позитивною енергією, спільні фото на згадку – все це надовго залишиться в серцях і дітей, і правоохоронців. А головне – діти зрозуміли, що образ працівника міліції, штучно створюваний деякими засобами масової інформації, абсолютно відрізняється від того, з яким вони щойно змогли познайомитись особисто.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ