Завтра у Львові відбудеться концерт до Дня «Білої тростини»

Завтра у Львові відбудеться концерт до Дня «Білої тростини»

15.10.13 10:57 0 1059
Світ незрячої людини – це світ постійної боротьби з обставинами, з існуючими бар’єрами та стереотипами. Щорічно 15 жовтня громадськість відзначає Міжнародний День білої тростини, мета якого — нагадати суспільству, що поруч з нами живуть люди, яких завжди оточує темрява, які потребують нашої підтримки й розуміння.

— Створенням позитивного образу незрячого у суспільстві ми хочемо показати, що ми варті того, щоб нам допомагали та нас підтримували. На превеликий жаль, держава, яка 80 років тому зініціювала створення УТОСу, останнім часом не сприяє розвитку великих громадських організацій. На наше щастя, на Львівщині та у місті Львові ми маємо велику підтримку та розуміння наших проблем з боку органів місцевого самоврядування та меценатів. — Любов Кукуруза, керівник УТОС Львівської області

Відтак, Українське товариство сліпих за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради у вівторок, 15 жовтня, підготувало урочистості з відзначення Міжнародного дня Білої тростини, метою якого є інтеграція осіб з числа незрячих та слабо зрячих у суспільство, адаптацію до умов оточуючого середовища через прояв творчих здібностей.

У цей день в Будинку культури Львівського УТОСу за адресою вул. Замарстинівська, 130, о 12:00 год. розпочнуться урочистості, в ході яких заплановано проведення виставки творчих робіт незрячих (малюнки, рукоділля) та виступи творчих колективів членів УТОСу Львова та області, зокрема: дитячих творчих колективів, капели бандуристів «Карпати», яка цього року відзначила 50 років творчої діяльності.

— Станом на 1 жовтня у Львові на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1241 незряча особа І і ІІ групи інвалідності (з яких 849 — інваліди І-ої групи). — Відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 01.03.2002 р. № 080, інваліди по зору І і ІІ груп мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг (50% для інвалідів по зору І гр.; 40% для інвалідів по зору ІІ гр.). За цей рік 847 інвалідів по зору І та ІІ гр. отримали пільги на загальну суму 615,4 тис. грн. — Нагадаємо, що згідно з цим рішенням виконкому ця категорія громадян має також право на отримання муніципальної субсидії (за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг) від міста. Станом на 1 жовтня місто надало муніципальних субсидій на загальну суму 1 103,3 тис. грн. — Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту

Додамо, цього року за підтримки управління соціального захисту львівська територіальна первинна та обласна організація УТОС реалізували 2 соціально-культурних проекти, а саме:

Проект 1: «Побачити світ очима дитячої пісні» передбачав реабілітацію, адаптацію та інтеграцію дітей з вадами зору та їх батьків через активну концертно-гастрольну діяльність, організацію творчих зустрічей з мистецькими колективами, участь у конкурсах та фестивалях;

Проект 2: «Нашій пісні – 50» — реабілітація, адаптація та інтеграція осіб з вадами зору через проведення сольних концертів Народного вокального жіночого ансамблю УТОС “Струмочок”.

Окрім того цього року проведено захід «Святкування 80 річниці від Дня створення Українського товариства сліпих» (львівської територіальної первинної організації УТОС).

Також у 2013 році управлінню соціального захисту вдалося об'єднати зусилля благодійників, коштом і матеріалами яких відремонтовано вбиральні будинку культури Львівського УВО УТОС (вул. Замарстинівська, 130).

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відключення ...
Наступна новина: Робоча зустріч з ...

КОМЕНТАРІ