Круглий стіл з питань зайнятості випускників провели у Рівному

Круглий стіл з питань зайнятості випускників провели у Рівному

15.10.13 13:15 0 845
Питання зайнятості молоді проблемне, особливо ж, якщо це стосується неповнолітніх випускників загальноосвітніх шкіл, котрі не продовжили навчатися для здобуття фахової освіти. Адже ця категорія населення найменш конкурентноспроможна на ринку праці: ні професії, ні досвіду роботи. І хоч таких осіб на обліку не багато, їх необхідно інформувати про гарантії, надані державою для їхнього працевлаштування, тенденції місцевого ринку праці, послуги, які надає незайнятому населенню Державна служба зайнятості України.

10 жовтня в Рівненському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Зайнятість випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2013 року, які ніде не навчаються та не працевлаштовані», на який були запрошені неповнолітні та їх батьки. До участі в засіданні також були залучені соціальні партнери. Представники Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, Служби у справах дітей, молоді та спорту розповіли присутнім про послуги, якими може скористатися молодь, звернувшись до їх установ.

Заступник директора центру зайнятості Світлана Ротар поінформувала про ситуацію на ринку праці Рівного, про основні потреби роботодавців міста та націлила випускників на здобуття фахової освіти для успішної самореалізації в майбутньому. Про гарантії, передбачені неповнолітнім працівникам та роботодавцям при працевлаштуванні неповнолітніх згідно чинного законодавства розповіла начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маргарита Луцик. Заступник начальника відділу надання соціальних послуг з працевлаштування Олена Золова роз‘яснила умови постановки на облік, пріоритетність послуг, які надає служба незайнятим громадянам.

Гості круглого столу дізналися, яку допомогу вони можуть отримати у виборі майбутнього фаху, майбутньої сфери трудової діяльності, де можна познайомитися з матеріалами про бажану професію. Випускники та їх батьки мали змогу записатися на профдіагностичні обстеження, які допоможуть зробити правильний вибір, якнайкраще використавши природні нахили та здібності.

Представник центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Антоніна Лисенко зазначила, що стереотипний образ робітника, який склався у багатьох, на сьогоднішній день втратив свою актуальність. Новітні технології розвіяли цей міф. Вона розповіла про надзвичайно потужну навчальну базу закладу, лабораторії, оснащені за останнім словом техніки та про професії, які можна здобути в них.

Серед учасників були ті, хто вже знає, ким буде в майбутньому і де буде навчатися. Так Ксенія планує стати вчителем початкових класів та образотворчого мистецтва, Павло хоче бути медиком, але не проти здобути додатково робітничий фах. А от Ілля вирішив, що вступати до вишу не буде, його приваблює робота з комп‘ютерами. Він планує набути досвіду роботи в якості оператора комп‘ютерного набору та продовжити навчання за одною з професій ІТ-сфери. І в цьому є сенс, адже кваліфікований робітник нині у багатьох випадках отримує більшу зарплатню, ніж фахівець з вищою освітою.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мексиці, яка потерпіла ...
Наступна новина: Поляки відчайдушно ...

КОМЕНТАРІ