ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: На прохання бізнесу документальні перевірки проводимуться дистанційно

ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: На прохання бізнесу документальні перевірки проводимуться дистанційно

15.10.13 14:37 0 755
Міністерство доходів і зборів України продовжує впровадження стратегії організації контрольно-перевірочної роботи, націленої на формування неупереджених відносин з платниками податків, за якими органи доходів і зборів будуть партнером легального бізнесу, забезпечуючи зниження податкового тиску та створюючи сприятливі умови для зростання економіки.
Уже з 1 січня 2014 року платники єдиного податку, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом – електронна перевірка.
Передбачається, що така перевірка проводитиметься тільки на прохання платника податків і лише у визначених випадках і спосіб. Надання цього виду послуг платникам дасть їм можливість самостійно коригувати подану податкову звітність без застосування штрафних санкцій.
Право на електронну перевірку матимуть платниками податків із незначним ступенем ризику на підставі заяви, у якій крім загальних облікових даних повідомляється інформація про: податкові періоди господарської діяльності, що підлягають перевірці; систему оподаткування, яка застосовується платником податків; перелік податків, які будуть перевірені під час проведення електронної перевірки, тощо.
Передбачається поступове запровадження електронних перевірок залежно від категорії платника. Зокрема, представники мікро-, малого та середнього бізнесу зможуть скористатися цим сервісом з 1 січня 2015 року, для всіх інших платників послуга стане доступна з 2016 року.
Наразі розроблено проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів щодо подальшого впровадження електронного сервісу та здійснення електронних перевірок».


Прес-служба ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ