У Львівській області злочини в період відпусток

У Львівській області злочини в період відпусток

15.10.13 13:29 0 830
Враховуючи, що сезон відпусток можна офіційно вважати завершеним правоохоронці проаналізували криміногенну ситуацію на території Львова та області під час«відпускних» місяців, а саме червня, липня, серпня і вересня.

Всі дослідження проведені на основі заяв мешканців Львова та області.

Почнемо з вбивств. Найнебезпечнішими місяцями виявились липень і серпень. В переважній більшості – на побутовому ґрунті, під час сімейної сварки та під час розпивання алкогольних напоїв. 90 відсотків цих вбивств розкриті по гарячих слідах. Найбезпечнішим відпускним місяцем в плані вбивств виявився червень.

Далі зґвалтування. Злочин дуже неоднозначний і приблизно половина осіб, котрі звертаються до правоохоронних органів з заявами про зґвалтування в подальшому з тих чи інших причин відмовляються від них. Тобто, пишучи заяву, переслідують якісь власні певні цілі. Найбільша кількість заяв про зґвалтування по Львову та області надійшла у липні та серпні – усі розкриті. Найменша – у серпні. Характерний момент – у теплі місяці року зґвалтування переміщаються з приміщень на лоно природи. Парки, польові дороги і таке інше.

Наступний вид злочину – грабежі. В основному в теплі місяці – це вуличні пограбування, так звані ривки. І ніби всі знають, що носити золоті вироби на видному місці і у малолюдних місцях небезпечно – а все одно носять. Потерпілими від цього виду злочинів як правило є жінки. Найбільше заяв про пограбування по Львову та області були подані у липні. Найменше у вересні. Очевидно, тому, що цього року вересень не був теплим.

Пункт четвертий – незаконні заволодіння автотранспортом – іншими словами автовикрадення. І знов липень місяць на першому місці. У червні – найменше. Ще раз нагадаємо, що найчастіше ваші автомобілі викрадають вночі, з території, що не охороняється та не обладнана камерами відео спостереження. Простіше кажучи – з дворів. Тому не забувайте – залишаючи автомобіль на ніч використовуйте не лише електронні протиугінні пристрої (сигналізацію), а й механічні – пристрої для блокування керма, коробки передач та інше. Залишаючи автомобіль навіть на короткий термін, завжди глушіть двигун та замикайте дверцята.

Пункт п’ятий і вид злочину, що найбільше турбує всіх, хто вирушає у відпустку. Квартирні крадіжки. У літні місяці кількість квартирних крадіжок зростає приблизно вдвічі. Щоб захиститись, в першу чергу необхідно знати, що найчастіше злодії проникають до ваших помешкань шляхом вільного доступу - крізь відчинені вікна, вхідні та балконні двері. Далі – на другому місці серед способів проникнення – шляхом віджиму пластикових вікон та підбору ключів до замків вхідних дверей. Значить – вікна повинні бути обладнані решітками, особливо на перших та останніх поверхах, а замки, як і самі вхідні двері мають бути надійними. Окрім того, замків має бути принаймні два. А найкращий спосіб захистити свою квартиру від непроханих гостей – поставити помешкання під охорону ДСО. Це практично 100 відсоткова гарантія безпеки. Найбільша кількість заяв про квартирні крадіжки надійшла у липні. Найменша – у червні.

Висновок : Найбільш небезпечним відпускним місяцем 2013 року за всіма показниками, тобто за всіма видами злочинів виявився липень. На другому місці – серпень, далі червень. І найбезпечнішим, за винятком квартирних крадіжок виявився вересень.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Прикарпатська митниця ...

КОМЕНТАРІ